20
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Kredi kartıyla doğalgaz aboneliği başladı

İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (İGDAŞ) yaz dönemi abonelik kampanyasına 6 Haziran’da başlıyor. 15 Ağustos’a kadar sürecek kampanyada İstanbullulara abonelik bedelini kredi kartıyla 6, peşin ödemede 4 taksitle ödeme imkanı sunuluyor. Kampanyayla, 150 bin yeni abone hedefleniyor.

Kampanya kapsamında, ayrıca noter huzurunda yapılacak çekiliş sonucu, 200 talihli aboneye bir yıl boyunca bedava doğalgaz kullanma hediyesi verilecek. Kurum, bir yılda tüketilecek hediye gazı, normal bir dairenin ortalama bir yıllık tüketimi olarak belirlenen bin metre küp olarak belirledi. Bu arada yapılacak çekilişte, yeni doğalgaz aboneleri içinden 100 talihliye kombi hediye edilecek.

İstanbul’da 20’nin üzerinde ilçede doğalgaz kullanıldığını hatırlatan İGDAŞ Genel Müdürü Levent Tüfekçi, kurumun şu anda 2 milyon 700 bin abonesi olduğunu bildirdi. Bu yıl içinde yapılacak 3 kampanyada toplam 300 bin yeni müşteri hedeflediklerini vurgulayan Tüfekçi, “Böylece 2005 yılını en az 3 milyon aboneyle kapatmak istiyoruz” dedi. İGDAŞ, şu ana kadar 9 bin kilo metre altyapı çalışması yaptı. Yapılan hesaplara göre, bu aynı zamanda Edirne-Kars arasında 6 kez gidip-gelme anlamına geliyor. Bu yıl, 950 kilo metrelik daha altyapı hazırlanacak.

Öte yandan, İGDAŞ müşterileri, bir ay sonra faturalarını cep telefonu yardımıyla ödeyebilecek. Ayrıca kurum, bu yıl başında başlattığı faturaların 12 ayda ödenmesi imkanını, tüm abonelerine göndereceği mektupla anlatacak. Bu arada Genel Müdür Tüfekçi, kurumun yakın zamanda doğalgaza zam yapmayacağını bildirdi. Tüfekçi, “Ancak, petrol ve petrol ürünlerindeki gelişmeler, doğalgaza da yansıyor. Dolayısıyla ilerisi ne getirir, bilemeyiz” şeklinde konuştu.

Tüfekçi, bir gazetecinin İGDAŞ’ın özelleştirilmesiyle ilgili sorusunu ise şöyle cevapladı: “4646 sayılı yasa ile birlikte özelleştirme kanunu yürürlüğe girdi. İGDAŞ da bu sürecin içindedir. Özelleştirme kapsamında BOTAŞ Eskişehir özelleştirildi. Bursa özelleştirildi. İGDAŞ’ın özelleştirilmesiyle ilgili kararı ise Sayın Başkanımız Kadir Topbaş ve Büyükşehir Belediye Meclisi verecek.”
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2005 Cuma 12:42:09
Güncelleme :3 Haziran 2005 Cuma 13:02:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?