4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

'Kriz başladığında pakete ihtiyaç yoktu'

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, "Kriz başladığında bankacılık sektörü için herhangi bir paket açıklamaya ihtiyaç yoktu. Çünkü zaten sağlam olan bir şeyi tamir etmenin gereği yoktur" dedi.


Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-İsviçre İş Konseyi'nin düzenlediği "4. Türk-İsviçre İş Forumu", İsviçre Ekonomi Bakanı Doris Leuthard ve Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Şimşek, "Kriz başladığında biz sonuca yönelik önlemler almak, politikalar geliştirmek istedik. Öncelikle likidite yönetimine odaklandık" dedi.

Kriz başladığında bankacılık sektörü için herhangi bir paket açıklamaya ihtiyaç duymadıklarını vurgulayan Şimşek, "Türkiye'de ilk kez Cumhuriyet tarihinde bizim hükümetimiz döneminde eğitim bütçeden en çok kaynak ayrılan konu haline geldi. Daha önce en fazla kaynak savunmaya aktarılıyordu. Kısa vadeli bakışın ötesine geçtiğimizde biz ülkemizin insan sermayesini nasıl daha kaliteli bir hale getirebiliriz, onun üzerinde çalışıyoruz" dedi.


Bakan Şimşek aynı zamanda altyapı yatırımlarına ve Türkiye'de iç piyasada rekabetçiliği artırmak için özelleştirmeye de çok önem verdiklerini anlattı.
Türkiye'nin halen Avrupa'nın ikinci en kalabalık nüfusuna sahip ülke olduğunu, gelecek bir kaç on yıl içinde de en kalabalık ülke haline geleceğini, bu nedenle kriz bittiğine hala çok büyük bir potansiyele sahip olacağını ifade eden Mehmet Şimşek, uzun vadede bakıldığında kriz dönemi geçtikten sonra Türkiye'nin hala yıllık yüzde 6 dolayında büyüme performansı gösterecek potansiyelinin mevcut olduğunu belirtti.
İsviçre ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilere ve potansiyel fırsatlara da değinen Şimşek, iki ülkenin de birbirine sunabileceği çok şey olduğunu Kaydetti. Devlet Bakanı Şimşek, ekonomi ve iş alanlarında iki taraf için de bir çok fırsatlar bulunduğunu ve yatırımlar konusunda her iki tarafın da birbirine nasıl yardımcı olacakları hakkında çalışılmalar yapılabileceğini anlattı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 18:03:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?