30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kriz mobilyacıları teğet geçiyor!

Dünyanın en büyük mobilya kenti MASKO, krizin şu ana kadar yıkıcı bir etki göstermediğini, ancak ilk üç ayın ekonomik göstergelerinin kendileri için çok kritik olduğunu açıkladı.

Ülkemizde 7 milyar dolarlık pazar payıyla mobilya sektörü, tekstil ve otomotivden sonra üçüncü büyük sektör konumunu koruyor.

MASKO'dan yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz yılın son birkaç ayında ortaya çıkan ekonomik kriz, mobilya sektörü için diğer sektörlerde olduğu kadar büyük bir etki göstermedi.

Özellikle kış aylarının mobilya sektörü için çok yoğun geçmeyen bir dönem olmasından dolayı MASKO, 2008 yılında, krize karşı fiyatları düşürüp kar marjlarını kısarak, üretime devam ederek ve AR-GE çalışmalarını sürdürerek yatırım yaptı.

MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Güneykaya, "Kriz nedeniyle hem iç, hem de dış üretimde sektör genelinde yaşanan gerilemenin aksine MASKO çok iyi gidiyor. MASKO olarak, Türkiye ekonomisine sunduğumuz 4 milyar dolarlık katkı ve yarattığımız 4 bin kişilik istihdam ile krize meydan okuyoruz. 500'ü aşkın firma ve 778 işyeri ile MASKO Mobilya Kenti olarak, İstanbul ve çevresindeki mobilya ihtiyacının yüzde 60'ını karşılıyoruz. Toplam ihracatın da yüzde 20'sini gerçekleştiriyoruz. Bu güçle 2008 krizinden başımız dik çıktık. 2009 yılı hakkında yorum yapabilmemiz için ise ilk üç aylık dönemi görmemiz şart" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 16:00:09
Güncelleme :8 Ocak 2009 Perşembe 21:02:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?