3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Krize rağmen şarap ve kreme ilgi

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ndeki mağazalarda satılan 3 bin Euro'luk şarap ve bin Euro değerindeki cilt bakım kremi, ekonomik krize rağmen peynir ekmek gibi satıyor. 

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ndeki Duty Free mağazalarında satılan 2 bin YTL'lik (bin Euro ) ve bin YTL'lik (506 Euro) La Prairie marka havyarlı cilt bakım kremi genç kalmak isteyen yerli ve yabancı sosyete tarafından yoğun ilgi görüyor. Hollywood yıldızlarının da kullandığı İsviçre ürünü havyarlı krem, Atatürk Havalimanı Duty Free mağazalarında 506 Euro'luk fiyatıyla dudak uçuklatıyor. Pahalı olmasına rağmen krem, en çok satılan cilt bakım ürünleri arasında ilk sırayı alıyor. Kriz öncesi ayda 300 adet satılan kremin satış rakamlarının Ekim ayında 2 kat artarak 900'e yükseldiği belirtiliyor. Ürünü en çok tercih edenlerin başında ise Türk yolcular geliyor. Türk yolcuları, Rus ve Ortadoğu'dan gelen turistler takip ediyor. 

İsviçre ürünü havyar özünden yapılan cilt bakım kremine Türk sosyetesi de azımsanamayacak kadar rağbet ediyor. Özellikle göz çevresindeki kırışıkları yok etmek için kullanılan krem, hücreleri tazeleyerek yaşlanmayı geciktirdiği için tercih ediliyor. 

Dünyanın çok özel bir bölgesinde 11 dönümlük bir arazide yetiştirilen özel lezzete sahip üzümlerden yapılan Petrus marka şarap ise free shoplarda kapış kapış gidiyor. Kriz öncesi ayda 300 şişe satılan bu özel şaraplardan şimdilerde 500 şişe satıldığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 19:47:02
Güncelleme :7 Kasım 2008 Cuma 19:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?