30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

'Krizin Bedelini Ödemeyeceğiz' mitingi

Ekonomik kriz ve işten atılmalara tepki göstermek amacıyla TÜRK-İş, DİSK ve KESK'in ortaklaşa düzenlediği miting, Kadıköy İskele Meydanı'nda başladı. Türkiye'nin birçok ilinden binlerce kişinin katıldığı miting nedeniyle polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Soğuk havaya rağmen Kadıköy'e akın eden binlerce kişi, polis noktasında arandıktan sonra alana alındı. Havadan helikopterin de destek verdiği miting sırasında önlem amacıyla özel eğitim polis köpekleri de hazır bekletiliyor.

Miting alanına gelen bazı katılımcıların ellerinde taşıdıkları tencere ve tavalara vurarak işten atılmaları protesto ettikleri gözlendi. Bazı eylemcilerin pankart taşıması dikkat çekti. Ailesi ile birlikte Ankara'dan gelen üç yaşındaki Atalay Alabay da mitingde ilgi odağı oldu.

Öte yandan kalabalığın alanda toplanmaya başladığı sırada polis kontrol noktasında bir grup ile polis arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Emniyet yetkililerinin araya girmesiyle gerginlik büyümeden yatıştırıldı. Mitingde başta Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olmak üzere bazı siyasi parti üyelerinin de hazır bulunduğu gözlendi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2009 Pazar 14:23:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?