30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Krizin teğet geçmediği hayat

İki çocuk babası 46 yaşındaki Levent Yener, kriz nedeniyle borçlarını ödeyemeyince hayatına son verdi.

Levent Yener, yıllarca hırdavatçılık yapan babasından aldığı işini büyüttü ve Büyükçekmece’de üç milyon dolar yatırımla kurduğu fabrikada kapı kolu, mobilya menteşesi ve dolap rayları üretmeye başladı.

Ürünlerini yurtdışına satan fabrikada 70 işçi çalışıyordu. Herşey yolunda giderken ekonomik kriz patladı. 5 milyon TL borcu vardı, her ay 1 milyon TL ödemesi gerekiyordu. İlk kez ödeme güçlüğüne düşen Levent Yener, aralık başında otomobiliyle evden çıktıktan sonra eşi Şükran Yener’i aradı ve "Kendine ve çocuklara iyi bak" dedi. Üniversite öğrencisi 20 yaşındaki kızı Melis, hemen babasını aradı.

Onu her şeyin düzeleceğine inandırdı. İntihardan vazgeçen Levent Yener, arkadaşlarının yardımıyla aralıkta ödemelerini yaptı. Ancak ocak’ta yine 1 milyon TL bulması gerekiyordu. Değeri 7 milyon TL eden fabrikasını 3 milyon TL’ye bile satamadı. Levent Yener, 22 Aralık fabrika yerine Florya’daki atış poligonuna gitti. Bir tabanca ve 50 mermi aldı. Hedefe 31 atış yaptı ancak 32’nci mermiyi kafasına sıktı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 07:23:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?