1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Kuaförlere bayram denetimi

Avcılar Belediyesi ekipleri, Ramazan bayramı öncesi bayan kuaförlerde incelemelerde bulunarak kullanılan malzeme ve hijyen açısından uygunluğu denetledi. Ruhsatı olmayan işyerlerine uyarılarda bulunuldu.


Ramazan Bayramı öncesi denetimlerini sıklaştıran Avcılar Belediyesi ekipleri, bayan kuaförleri ile güzellik salonlarında incelemelerde bulundu. Denetimler, Manikürcüler ve Kuaförler Odası'ndan bir ekiple farklı adreslerde gerçekleştirildi. Kuaförlere giren zabıta ekipleri, çalışanların 3 aylık sağlık raporlarını istedi. Kullanılan boya, şampuan ve krem gibi ürünlerin sağlık açısından uygunluğunu inceleyen zabıta ekipleri, bazı kuaförlerde uygun eleman çalıştırılmadığını fark edince uyarılarda bulundu.


Denetimlere katılan İstanbul Manikürler ve Kuaförler Odası Başkanı Oktay Erkal, belediye ile birlikte yaptıkları denetimde eksikleri olan kuaför salonlarına bayrama kadar bunları gidermeleri konusunda uyarılarda bulunduklarını söyledi. Erdal, Sağlık Bakanlığı ve Kuaförler Odası tarafından güzellik salonları ve kuaförlerin uyması gereken kuralların belirlendiğini ifade ederek, denetlenen kuaförlerde bu kuralların büyük bir bölümüne uyulduğunu gördüklerini, ancak yeni açılan bazı yerlere ruhsat almayanların uyarıldığını belirtti.


Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ise, çalışmaları esnafa ceza yağdırmak için değil, vatandaşların sağlığı için yaptıklarını kaydederek, "Kuaför salonlarımızı bu konuda uyardık, bugün de denetledik. Eksiklerini gidermelerini istedik. Kurallara uyacaklarını belirttiler. Denetimlerimiz sürecek" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 01:27:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?