30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Küçük: Cumhuriyet savaşçısıyız!

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra dün akşam serbest bırakılan Prof. Dr. Yalçın Küçük, "Bizim yaptığımız Cumhuriyet savaşıdır. Bu savaşta hapiste olmakla, dışarıda olmak arasında fark yoktur" dedi.

Balat'taki evinden çıkarken basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Prof. Dr. Yalçın Küçük, "Bizim yaptığımız Cumhuriyet savaşıdır. Bu savaşta hapiste olmakla, dışarıda olmak arasında fark yoktur. Ama yinede dışarıda olmak çok hoş" dedi.

Küçük, gözaltına alındığı sırada ve tutuklu kaldığı süre içerisinde kendisine nasıl davranıldığının sorulması üzerine ise "Hapsin kendisi kötüdür. Ben bu konuda tecrübeli bir insan olduğum için bana kötü davranmaları mümkün değil" diye yanıt verdi. Küçük Ergenekon konusuna ilişkin de herkes gibi bu davanın sonuna kadar gitmesini istediğini belirterek, "Ama hiç kimsenin tutuklu olması gerekmiyor. Herkes serbest olmalı, orada Cumhuriyet savunuluyor" diye konuştu.

Dün yapılan operasyonlarında devam niteliğinde olduğunu belirten Küçük, sağlık durumuna ilişkin ise "Nezarettekiler bile "ne kadar" dinç diyorlar" diyerek yanıt verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 23:02:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?