6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Küçük Emir ihmal kurbanı mı?

Hasan Yaşar-Selin Ünlü çiftinin 3 yaşındaki oğlu Emir Ali, villalarının bahçesindeki havuzda boğuldu

Baba, ihmalkarlıkla suçladığı eşine hastane önünde, “Sabahtan akşama internetin başından ayrılmıyorsun. Oğlumuz senin yüzünden öldü” diyerek tepki gösterdi.

Olay Sarıyer Demirciköy “Sinemköy Sanatçılar Sitesi”ndeki işadamı Hasan Yaşar Ünlü’ye ait 14 numaralı villada, geçtiğimiz Salı günü, öğle saatlerinde yaşandı. Anne Adile Selin Ünlü ile 3 yaşındaki oğlu Emir Ali, sabah saatlerinde villanın bahçesindeki havuza birlikte girdi. Anne-oğul havuzda güzel saatler geçirdi. Oğlunu öğle saatlerinde sudan çıkaran anne, havuzun etrafındaki güvenlik bariyerini kilitleyerek villaya döndü.

Bariyeri nasıl aştı?

Anne villaya dönerken, minik Emir Ali bahçede kalarak oyuna devam etti. Bir süre sonra oğlundan ses çıkmadığını fark eden anne Selin Hanım bahçeye çıktı. Ancak minik oğlu Emir, etrafı bariyerlerle çevrili havuzun içine düşmüş ve çırpınıyordu. Selin Hanım, çevredeki komşularının yardımıyla oğlunu havuzdan çıkarıp, Amerikan Hastanesi Zekeriyaköy Polikliniği’ne götürdü.

Hastane yolunda eşi Hasan Yaşar Ünlü’yü arayıp durumdan haberdar eden acılı anne, minik oğlunun ölmüş olduğunu duyunca fenalık geçirdi. Daha sonra hastaneye gelen baba Hasan Yaşar Ünlü’nün eşine tepkisi ise sert oldu. Görgü tanıklarının iddialarına göre baba Ünlü, eşi Selin Hanım’a, “Sabahtan akşama kadar internetin başından ayrılmıyorsun. Oğlumuz senin yüzünden öldü. Seni boşayacağım” sözleriyle tepki gösterdi.

Anneye dava açılabilir

Olay önce jandarmaya, daha sonra da Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı’na intikal ettirildi. Minik Emir Ali’nin cesedi, incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, anne ve babanın ifadeleri Kilyos Jandarma Karakolu’nda alındı. Olayla ilgili dosya, Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilecek. Yapılacak soruşturma sonunda, olay anında evde bulunan anne Selin Ünlü hakkında, “tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme neden olmak” suçundan kamu davası açılıp açılmayacağı belli olacak.

Vatan
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2010 Cumartesi 11:59:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?