4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Küçük Vali talimat yağdırdı

İSTANBUL'UN KÜÇÜK VALİSİ TALİMAT YAĞDIRDI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını minik bir öğrenciye devretti. Talimatlar yağdıran minik öğrencinin, "İstanbul'u yönetmek nasıl, keyifli mi, zor mu?" sorusuna, "O kadar da zor değilmiş" demesi Vali Mutlu'yu güldürdü.

Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu'ndan gelen 10 öğrenci ve öğretmenlerini kabul eden Vali Mutlu, öğrencileri öperek karşıladı. Makamında öğrencilerle sohbet eden Mutlu, misafirlerine 'Osmanlı şerbeti" ikram etti. Öğrencilerin aldıkları eğitim ve ilgili oldukları alanlarla ilgili sohbet sırasında çocuk bayramı ve Ankara ile ilgili sorular yönelten Mutlu, çocukların "Ankara" şarkısını bilip bilmediklerini sordu. "Bilmiyoruz" cevabını alan Mutlu, bu sefer şarkıyı kendisi seslendirdi."Ankara Ankara güzel

Ankara, görmek ister seni her bahtı kara" dizelerini okuyan Mutlu, valilik koltuğuna oturacak Mevlüt Kaan Tırtır isimli öğrenci ile de yakından ilgilenerek meraklarını ve projelerini sordu.

Makam koltuğunu devralan küçük vali Tırtır, İl Milli Eğitim Müdürü'nü telefonla arayarak ilk talimatını verdi. İstanbul'daki deprem eğitim çalışmaları ve tarihi mekanların öğrenci ve öğretmenlere gezdirilmesi için talimat verdi. Vali Mutlu'nun yanına oturarak destek verdiği minik öğrencinin heyecanlı hali dikkatlerden kaçmadı.

Vali Mutlu, yeni görevinin minik valiyi heyecanlandırıp heyecanlandırmadığını, İstanbul'u yönetmenin zor olup olmadığını sordu. Minik vali Tırtır'ın " o kadar da zor değilmiş" demesi salonda gülüşmelere neden oldu. Vali Mutlu da öğrencinin cevabına gülerek "Evet emir vermek kolay ama gereklerinin yerine getirilip getirilmediğini kontrol etmek, takip etmek gerekiyor" dedi. Makamdaki törenin tamamlanmasının ardından Hüseyin Avni Mutlu öğrenci ve öğretmenlerle toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali

Mutlu, misafirlerini hediyelerle valilik çıkışına kadar eşlik ederek uğurladı.

İSTANBUL'UN KÜÇÜK VALİSİ TALİMAT YAĞDIRDI
İSTANBUL'UN KÜÇÜK VALİSİ TALİMAT YAĞDIRDI
İSTANBUL'UN KÜÇÜK VALİSİ TALİMAT YAĞDIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2011 Cumartesi 11:20:03
Güncelleme :23 Nisan 2011 Cumartesi 20:12:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?