1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Küçükçekmece'de eroin operasyonu

Narkotik polisinin Küçükçekmece'de bir gecekonduya yaptığı baskında özel mahzene gizlenmiş 400 kilo eroin ele geçirilirken, son bir ayda ise 778 kilo uyuşturucu madde ele geçirildiği ve 178 operasyonda 322 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. 

Edinilen bilgiye göre, narkotik polisinin Küçükçekmece Altınşehir'de bulunan bir gecekonduya düzenlediği baskında evin altında tünelle ulaşılan bir mahzen olduğu ortaya çıktı. Halıfleksle kaplı olan evin salon kısmında beton bir kapakla gizlenmiş olan tüneli bulan polis bir metre çapında bir tünelde mahzene ulaştı. Polis kamerası tarafından görüntülenen operasyonda 400 kilo eroin ele geçirildi. İran üzerinden Van'a getirildiği belirlenen ve İstanbul'a getirildikten sonra karayolu ile Avrupa ülkelerine gönderileceği ifade edilen 400 kilo eroin ile ilgili 3 kişi gözaltına alındı. 

Bağcılar'da bir eve yapılan başka bir operasyonda da 52 kilo eroin ele geçirildi. Yine İran üzerinden Van'a getirilen ve buradan karayolu ile İstanbul'a getirilen eroinin Hollanda'ya götürüleceğini tespit eden polis ekipleri, uyuşturucu maddeyi Türkiye'ye getirdiği ve Hollanda'ya götürecekleri iddia edilen şahısların da aralarında bulunduğu 8 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılardan gözaltına alınan Ş.A'nın eski bir menajer olduğu belirtildi. 

Narkotik polislerinin diğer operasyonlarında Avrupa ülkelerine götürülecek olan eroine karşılık 40 bin Extacy hapın takas yapılacağını tespit eden polis ekipleri, Tekirdağ'da bir karavana baskın yaptı. Karavanda yapılan aramada 78 kilo eroin ele geçirilirken, eroine karşılık verilecek olan Extacy hapların Bakırköy'de bir otelde olduğu öğrenildi. Bakırköy'deki otele yapılan baskında ise 40 bin Extacy hapa ulaşıldı. Olayla ilgili olarak 10 kişi ise gözaltına alındı.
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı bir aylık çalışmada, toplam 778 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi. 178 operasyonda ele geçirilen uyuşturucu madde ile ilgili 322 kişi de gözaltına alındı. Operasyonlarda 584 kilo 389 gram eroin, 163 kilo 727 gram esrar, 43 bin sentetik hap, 14 kilo 905 kokain, 7 kilo 113 gram afyon sakızı ve 9 adet ruhsatsız tabanca bulundu. 

Narkotik polisinin son 54 ayda yaptığı operasyonlarda ise toplam 55 ton uyuşturucu madde ele geçirildiği belirtildi. 7 bin 122 operasyon yapan ekiplerin 15 bin 284 kişiyi gözaltına alındığı açıklanırken 16 ton 557 kilo eroin, 5 ton 141 kilo esrar, 5 ton 418 kilo baz morfin, 265 kilo kokain, 372 kilo afyon sakızı, 5 ton sentetik hap ele geçirilirdi. Operasyonlarda 22 ton 388 kilo da uyuşturucu madde yapımında kullanılan katkı maddesi ele geçirildiği ifade edildi. 

İstanbul Valisi Muammer Güler, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin son bir ayda yaptığı operasyonlara ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bir basın açıklaması düzenledi. Özellikle transit uyuşturucu kaçakçılığının yanı sıra sokak satıcılarıyla, gençleri, çocukları zehirleyen şebekelere karşı mücadele içinde olduklarını belirten Güler, diğer suçlar gibi burada da bir organize suç boyutu olduğuna dikkat çekti. Konunun yasadışı örgütlerle bağlantıları olduğunu belirten Vali Güler, "Münferit olanlar da vardır ama bir büyük organizasyon içerisinde Türkiye'ye getirilmekte ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya, diğer ülkelere götürülmektedir. Ama yurt içinde de bunların büyük oranda satışları gerçekleştirilmektedir. Bu satışlar sırasında gençlerimizin, çocuklarımızın bulunduğu mekanlar tercih edilmektedir. Özellikle yabancı uyruklu şahıslar, yurda kaçak giren şahıslar üzerinden yapılmaya çalışılmaktadır. Ama mücadelemiz devam edecektir" dedi. 

Okulların açılacağı zamandan itibaren yine belli yerlerdeki takiplerin ve operasyonların süreceğini ifade eden Vali Güler, "Uyuşturucu madde konusundaki bu başarılı mücadeleye imza atan başta İl Emniyet Müdürümüz olmak üzere bütün ilgili arkadaşlarımı kutluyorum, takdirlerimi ve teşekkürlerimi belirtiyorum. Hem Emniyet Müdürlüğümüz hem de İl Jandarma Komutanlığımızın bu konudaki başarılı çalışmaları devam edecektir" diye konuştu.
Vali Güler, başarılı çalışmalarından dolayı İstanbul İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Narkotik Şube Müdürü Tufan Ergüder, Narkotik Şube Müdür Yardımcıları Hakan Ünsal Yalçın, Hüseyin Işıldak ve Murat Yücesoy'a takdirname sundu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2007 Perşembe 16:22:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?