30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Küçükçekmeceli gençlerin başarısı

Yedi tepeli kentin kültür ve sanat ilçesi Küçükçekmece, spor alanındaki yatırımlarının meyvesini yetenekli gençlerin sergilediği görkemli başarılarla pekiştiriyor.

 Küçük İstanbul gençleri Sefaköy Kültür&Sanat Merkezi’nde düzenlenen törende unutulmaz bir kupa coşkusu yaşadı. İlk ve orta dereceli okullar bazında düzenlenen basketbol, voleybol, hentbol ve masa tenisi şampiyonalarında dereceye giren okulların kupalarına kavuştuğu törende bir konuşma yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, “Birkaç ay içinde sekiz yeni spor tesisini daha kullanımınıza sunacağız” dedi.

 KÜÇÜKÇEKMECE’DE SPORUN ZİRVESİ SKSM’DE TOPLANDI

 Küçükçekmece Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Sportif Müsabakalar Ödül Töreni’nde öğrencilerin kupa sevinci yaşandı. İlçe çapındaki ilk ve orta dereceli okullarda basketbol, voleybol, hentbol ve masa tenisi kategorisinde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlerin ödül töreni Sefaköy Kültür&Sanat Merkezi’nde (SKSM) gerçekleştirildi.

 Törenin konukları tabii ki gelecekte ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil edecek olan Küçükçekmeceli sporcu gençlerimizdi. Aydınlık yüzleriyle salonu dolduran gençler, spor yaparak kazanmanın da bilinciyle ayrı bir mutluluk yaşıyordu.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay kendisini bir devlet büyüğünden ziyade adeta bir baba, bir amca, sıcak yürekli bir büyük gibi gören öğrencilerin yoğun alkış ve tezahüratını aldı.

 “Sizlerle beraber olmak duyguların ve mutlulukların en güzeli. İyi ki varsınız, biz bugün isek, sizler yarınsınız. Sizleri seviyoruz” diyerek sözlerine başlayan Yeniay, spora olan yatırımların artarak süreceğinin de altını çizdi. Birkaç ay içerisinde sekiz yeni spor tesisinin daha Küçükçekmece gençliğine armağan edileceğini vurgulayan Yeniay, sporun en güzide paylaşım ortamı olduğunu da sözlerine ekledi. Yeniay konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Sporla birlikte toplumdaki dostluk ve arkadaşlık ortamı gelişir. Bu yönde sportif yatırımlarımızın arkası gelecektir. Gençlik döneminizdeki bu kazanımların faydasını ilerideki yaşamınızda göreceksiniz. Sporun yaşı yoktur ancak en güzel ve faydalı dönemi siz gençlerimizin bulunduğu yaşlardır.”

 Gençlere spor kadar sanatla da ilgilenmeleri gerektiğini öğütleyen Başkan Yeniay, bu kulvardaki edinimlerin kişilik gelişmesine büyük katkı sağlayacağını da değindi.

 “HEDEF ULU ÖNDER’DEN, ÇALIŞMA VE EMEK BİZLERDEN…”

 Başkan Yeniay, Küçükçekmece Belediyesi ve ilçe insanı olarak ana hedeflerinin Ulu Önder Atatürk’ün çizdiği “Yurtta sulh cihanda sulh” hedefine ulaşmak olduğunun altını çizdi.

 “Bu amaca hizmet eden en iyi yöntem ise eğitimle, kültürle, sanatla, sporla yoğrulmuş; vatanını-milletini seven ve değerlerine bağlı bireyler yetiştirmektir. Bu bağlamda sizler yarınlarımızın en büyük teminatısınız” diyen Yeniay, tüm Küçükçekmeceli sporculara başarılar diledi.

 

..
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 15:33:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?