3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

'Küçük'ü tasvir ederken zorlanmadım'

Ergenekon sanığı Veli Küçük'ü pijamasıyla tasvir eden sanatçı Ansen Atilla, asker çocuğu olduğu için çalışmayı kurgularken zorlanmadığını belirtti. "O eserde emekli olmasına rağmen hâlâ üniformasını çıkarmayarak geçmişteki yetkisini kullanmaya çalışan eski bir askeri görüntüledim." diyen Atilla, eserde pijamasıyla asker selamı veren Küçük'ün, içinde bulunduğu durumla tezat oluşturduğunu vurguluyor.



Ansen Atilla, İstanbul Harbiye Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Contemporary İstanbul adlı çağdaş sanat etkinliğinde yer alan Veli Küçük çalışmasıyla adından söz ettirdi.

Sergide Atilla'nın geçen yıldan bu zamana kadar, Türkiye'nin aktüel ve politik gündeminde yer alan Veli Küçük'ün evinin odasındaki özel dolabında, havluların arasında gizlediği 'laptop'undan video konferans yapmasını gösteren eseri büyük ilgi gördü. Dijital baskı tekniğiyle yapılan eser 13 bin YTL'ye bir Avrupalı sanatsever tarafından satın alındı. 

Kişileri sırtından görüntüleyerek bireyleri aradan çıkardığını vurgulayan sanatçı, "İnsanları arkadan görüntülememin en önemli nedeni, mevcut duruma daha fazla ilgi çekebilmek. Çünkü birçok olayda insanlar sadece bir piyon görevi görüyor. Bu sebeple yaptığım eserde o kişinin varlığını da silikleştirerek olaya vurgu yapıyorum. Böylece insanlar kişiye odaklanmak yerine olayı anlamlandırmaya çalışıyor."diyor.

'Lambda monoprint dijital' denilen bir teknikle eserlerini oluşturan sanatçı, Ergenekon Davası'na girerek çizim yapmayı çok arzuladığını söylüyor. Atilla, sanatçının hiçbir koşulda politik olmaması gerektiğine vurgu yapıyor.

Zaman
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 12:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?