4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Küfür yüzünden canından oldu

TAKSİCİ Mehmet S., yolda küfür edince kendisini uyaran 17 yaşındaki müşterisi Hakan Aydaş’ı kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alındı.

Taksicinin ağır yaralı olarak evinin önüne bıraktığı Hakan Aydaş hayatını kaybetti. Olaydan sonra yakalanan taksici Mehmet S. "Ben küfür etmedim. O küfür ediyordu, bu nedenle kavga ettik" dedi.

İddialara göre cinayet şöyle gelişti: Kahvede oturan Hakan Aydaş’ı dün cep telefonundan arayan babası, geç olduğunu ve hemen dönmesini istedi. Hakan Aydaş telaşa kapılarak hemen kahveden çıktı ve saat 22.00 sıralarında taksiye bindi. İki dakika önce ayrıldığı taksi durağında arkadaşları ile kavga ettiği için sinirli olan taksici Mehmet S., Hakan Aydaş’ı eve götürürken yolda durmadan küfür etti. Bundan rahatsız olan Hakan Aydaş, "Küfür etme ve beni evime götür" diye taksici Mehmet S.’yi uyardı.

Bunun üzerine Mehmet S., gizlediği yerden çıkardığı bıçağı Hakan Aydaş’ın kalbine sapladı. Mehmet S., Hakan Aydaş’ı, çok yaklaştıkları Mehmet Akif Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi, Volkan Sokak üzerindeki evinin önüne bırakıp kaçtı. Hakan Aydaş’ı kanlar içinde kapılarının önünde gören yakınları sinir krizi geçirdi. Hakan Aydaş, hastanaye götürülürken, otomobil kullanırken durmadan küfür ettiği için uyardığı taksici tarafından bıçaklandığını söyledi. Ağır yaralı olarak başka bir taksi ile Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmaya çalışılan Hakan Aydaş hayatını kaybetti.

Araştırma başlatan polis, Mehmet S.’yi yakaladı. Gözaltına alınan Mehmet S., küfür edenin öldürdüğü genç olduğunu iddia etti. Daha önceden polise mukavemet suçundan gözaltına alındığı belirlenen taksici Mehmet S. " Arabama bindiğinde kendi kendine durmadan küfür ediyordu. Ben de sinirliydim. Ona niye küfür ettiğini sorduğumda bana ters cevap verdi. Aramızda bu nedenle kavga çıktı. Onu korkutmak amacıyla bıçağı rastgele salladım. Göğsüne gedi. Onu araçtan indirip oradan ayrıldım. Öldüğünü beni yakalayan polislerden öğrendim" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2011 Pazartesi 18:54:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?