4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Kuledibi'nde tasarım kıyafetler

Galata Moda Festivali üçüncü kez moda açılıyor. 28 Mayıs-1 Haziran arasında İstanbul Galata Kulesi etrafında çalışmalarını sergileyecek olan genç tasarımcılar, kişiye özel ürünlerini daha düşük fiyatlara sunacak

Tasarımcıların imzasını taşıyan kıyafetler giymeyi pek çok kişi, özellikle de gençler ister. Ama bu, koleksiyonların yüksek fiyatları nedeniyle biraz zordur. İşte Galata Moda Festivali’nin en önemli işlevi daha uygun fiyata tasarım ürünler sunmak. Yılda iki kez Moda Tasarımcıları Derneği ile Beyoğlu Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte bunun yanı sıra tasarımcılarla tanışmak da mümkün.
Bu sezon genç tasarımcılar “Bahar” temasıyla moda meraklılarının karşısına çıkıyor. Toplam 32 tasarımcının katıldığı festivalde ise “yok” yok... Ayakkabıdan çantaya, takıdan kırtasiye ürünlerine, şık giysilerden günlük kıyafetlere kadar pek çok ürün yerini alacak Kuledibi’ndeki standlarda. Bu etkinliğe yaklaşık 10 bin ziyaretçinin katılması bekleniyor... 

Türkiye’de çok yetenekli gençlerin olduğundan söz ediyor Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Bahar Korçan. Galata Moda Festivali’nin üçüncüsünü düzenlediklerini söyleyen ünlü modacı, bu etkinlikle genç tasarımcılara ürünlerini sergileyebilmeleri için bir platform oluşturmaya çalıştıklarını belirtiyor: “Galata Moda’da tüketiciyle tasarımcıyı bir araya getiriyoruz.”

Koleksiyonun adı Parkinson”
Festivale katılan tasarımcılardan biri Nazlı Çetiner. “Turuncu”, kıvırcık saçlarıyla hemen gözümüze çarpıyor. Mandalina Rossa markasıyla katıldığını söylüyor festivale. “Mandalina” lakaplı Çetiner, triko ve çocuk giyimi ağırlıklı çalıştığını anlatıyor.
Nevra Karaca ise festivalde “Bekleme Odası” isimli koleksiyonuyla yer alıyor. Tasarımlarında farklı kimlikleri bir araya getirdiğini söylüyor. Nur Toktay saç aksesuarları tasarımı yapıyor: “Ayrıca makyaj ve saç eğitimi de aldım.”
En ilginç koleksiyonlardan biri Özgür Masur’a ait. Adı “Parkinson”:?“Ürünler bir parkinson hastasının günlerini anlatıyor. Şık giysiler var. Şifon ve organze ağırlıklı çalıştım. Jean de var.”
Zeynep Erdoğan Milano’da moda eğitimi almış genç bir isim. Giysilerde rahatlığa önem veriyor. Özellikle ekose ve gri tonlarında çalıştığını anlatıyor: “Sevdiğim şeyler üstüne gidiyorum. Herhangi bir konsept dahilinde çalışmayı sevmiyorum.” Elif Cığızoğlu uçuşan, bol giysiler yaratıyor. Cığızoğlu şifon ve saten ağırlıklı çalışıyor. Aksesuar tasarımcısı Ayça Sytmen ise özel hediye kartları, kanvas çantalar ve tişörtlerini modaseverlere sunacak. 

Çocuk modası da var
Festivale değişik takılarıyla damgasını vuracak isim Bihter Ayda Pekin: “Festival için Hint ipeğinden yapılmış kumaş ürünler de olacak.”
Yaprak Yasa Karacalı’nın Yaprak markalı çocuk koleksiyonu ise 6-12 yaş grubu kızlara hitap ediyor. Çanta ve ayakkabı modası Sertaç
Delibaş’tan soruluyor. Bige Ökten Irmak ise kırtasiye ürünleri, sabun, çanta gibi objeleri “modaya” dönüştürüyor

Milliyet
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 11:29:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?