7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Kültürde şenlik başlıyor!

16 Ocak'ta İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkentliği resmen başlıyor. Hem 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, büyük şehir olmak üzere tüm belediyeler ve kentteki belli başlı sanat kurumları 24 saat sürecek etkinliklerle İstanbul'da açılacak bu yeni sayfayı kutluyor.

 İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı yılı Sütlüce Kongre Merkezi'nde düzenlenecek bir tören ve görkemli havai fişek gösterileriyle başlatacak.
İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı Şişhane'de yeni taşındıkları Deniz Palas'ın açılışını aynı güne denk getirdi. 16 Ocak'ta konser, dans gibi etkinlikler ve partiler günün ilk ışıklarına dek sürecek.

Resmi açılışı 8 Ocak'ta yapılacak Borusan Kültür Sanat Merkezi de o güne özel her katında ayrı konserler ve partiler yapıyor.

Akbank Sanat da 16 Ocak 2010 Cumartesi günü 24 saat boyunca çağdaş sanattan modern dansa, film gösterimlerinden konserlere kadar her katında farklı bir sanat etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Etkinlikler saat 19.00'da Zeynep Tanbay Dans Projesi'nin (ZTDP) yeni gösterisi Araz'la başlıyor. Ergin Gürkey Perküsyon Topluluğu, Kent Mete'nin konserleri ve dördüncü kattaki Sessiz Film Gösterisi ile devam ediyor.

.
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 21:29:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?