30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kulüpler Birliği Vakfı toplandı

Kulüpler Birliği Vakfı'nın toplantısı İstanbul'da yapıldı.


Vakfın Astoria Alışveriş Merkezi'ndeki ofisinde Aziz Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Kayserispor ve Beşiktaş kulüpleri dışında bütün kulüplerin temsilcileri katıldı. Toplantının ardından bir açıklama yapan Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Göksel Gümüşdağ, "Bugünkü Kulüpler Birliği toplantısı öncelikle aramıza yeni katılan Manisaspor, Diyarbakırspor ve Kasımpaşa'ya hoşgeldin kabulü niteliğindeydi. Onlara aynı sıkıntıları yaşamamaları dileklerinde bulunduk. Bunun dışında geçen senenin değerlendirmesi yapıldı. Geçen seneki olumlu gelişmeleri bu sene de devam ettirebilmek için neler yapılabileceğimizi konuştuk. Genel değerlendirme anlamında gerek PAF Ligi gerek yayın hakları, 2010 yılındaki yayın haklarının oluşumuyla ilgili Kulüpler Birliği'nden bir çalışma grubunun oluşturulması ve bu grubun Futbol Federasyonu ile görüş alışverişinde bulunulmalarıyla ilgili bir değerlendirme yapıldı. Bu senenin genel değerlendirmesi ve aramıza katılan kulüplerin kabulüyle ilgili bir toplantı
oldu" dedi.


Mehmet Topuz'un transferi sonrası kulüpler arasında oluşan gergin ortamın toplantıda gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine Gümüşdağ, "Mehmet Topuz konusu gündeme gelmedi. Bu konunun Kulüpler Birliği'nin birlik ve beraberliğini bozacak bir hadise olduğunu düşünmüyorum. Bu konunun muhatabı kulüp başkanlarıdır. Kulüpler Birliği'ni ilgilendiren bir konu değil. Beşiktaş Kulübü başkanı yurtdışında olduğunu bildirerek toplantıya katılmadı. Kayserispor ise bize vekalet verdi. Onun dışında 16 kulübümüz
toplantıya katıldı. Beşiktaş'ın toplantıya katılmamamısının bir tepki olduğunu zannetmiyorum. Niye olsun ki yani. Bu tip konular zaman zaman yaşanmıştır. Bu konu birlikteliğimizi bozacak bir hadise değildir" dedi.
Yeni sezonla ilgili Futbol Federasyonu'ndan çeşitli taleplerinin yanı sıra yabancı futbolcu sayısı konusunda bir isteklerinin olup olmayacağı şeklindeki soru üzerine Gümüşdağ, "Şöyle bir talebimiz olabilir. 4 yabancının dışındaki yabancılardan her birinden 100 bin TL'lik bir rakam alınıyor, bunun kaldırılmasıyla ilgili bir talebimiz var. Tabii bunlar tek bir madde halinde değil, 6-7 maddemiz var. Bununla ilgili olarak sanıyorum Pazartesi günü Futbol Federasyonu başkanıyla, sayın Kulüpler Birliği Vakfı Başkanımız Aziz Yıldırım, ben ve Adnan Polat başkanımız birkaç temsilci olarak giderek bu konuları değerlendireceğiz" diye konuştu.
Son dönemde tartışılan menajerlik sistemiyle ilgili olarak da Gümüşdağ, "Bir hafta sonra salı günü tekrar toplantı yapacağız. Bu konu o toplantıda değerlendirilecek. Federasyonumuzun sanıyorum zaten bununla ilgili bir çalışması var, devam etmekte. Pazartesi yapacağımız ziyarette de bunu tekrar bir değerlendirip, salı günkü toplantıda kulüp başkanlarının değerlendirmesini alacağız" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 18:29:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?