7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Kumar baronu yakalandı

İSRAİLLİ KUMAR BARONU YAKALANDI

"Avi" lakaplı İsrailli kumar baronu Avraham Tikva ve beraberindeki 6 kişi, Şişli ve Beşiktaş'ta düzenlenen kumar operasyonunda gözaltına alındı. Tikva'nın yurtdışındaki kumarhaneleriyle ilgili olarak sanatçı İbrahim Tatlıses ve Hülya Avşar'ın teyzesinin ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, birçok ülkede "kumarhaneler kralı" olarak bilinen "Avi" takma isimli İsrail vatandaşı Avraham Tikva'nın İstanbul'da da gizli kumarhaneler işlettiği istihbaratını üzerine teknik ve fiziki takip başlattı. Yapılan tespitlerin ardından harekete geçen ekipler, Şişli ve Beşiktaş'ta çeşitli adreslere yönelik operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda, Kıbrıs ve birçok ülkede kumarhaneleri olduğu iddia edilen Avraham Tikva'ya ait 5 ayrı gizli kumarhane ortaya çıkarıldı. Buralarda yapılan aramalarda 82 adet kumar oyunu için bilgisayar, 1 adet pos cihazı, 7 adet çek, 2 adet senet, İbranice isimlerin yer aldığı liste, para akışını gösterir isim listesi, banka hesap cüzdanları ve havale talimatları ile çok sayıda doküman ele geçirildi.

Şebekenin 2007 ila 2010 yılları arasında 10 kez polis baskınına uğradığı ancak her defasında faaliyetlerine kaldıkları yerden devam ettikleri belirlendi. Kumar baronunun, yanında çalışan 6 kişiye kumar oynamayacakları yönünde yemin ettirdiği ortaya çıktı. Kumarhane şebekesinin 5 ayrı kumarhaneden aylık 50 milyon Türk Lirasını İsrail'e gönderdikleri belirlendi. Tikva'nın yurtdışındaki kumarhaneleriyle ilişkili olan Türkiye'den bazı ünlü kişilerin de tanık olarak ifadelerine başvurulacağı belirtildi. Bu kişiler arasında yer alan ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in bugün ifade vermek üzere emniyete gelmesi bekleniyor. Gözaltına alınan Tikva'nın sanatçı Tatlıses'in Kıbrıs'ta yasal olan kumarhanesindeki sistemi kurduğu ve tek sorumlusu olduğu ileri sürüldü. Öte yandan ünlü sanatçı Hülya Avşar'ın teyzesinin de ifadeye çağırılacağı öğrenildi.

İsrail uyruklu olan Avraham Tikva'nın, önceki yıllarda Türkiye'de kumar oynatmak suçlamasıyla işlem gördüğü, Kıbrıs başta olmak üzere birçok ülkede büyük kumarhane işleten organizasyonların lideri olduğu öğrenildi.

İSRAİLLİ KUMAR BARONU YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2010 Pazartesi 13:43:01
Güncelleme :6 Aralık 2010 Pazartesi 17:05:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?