4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Kumar borcu kurye yaptı

KUMAR BORCUNU ÖDEYEMEYEN İŞADAMI UYUŞTURUCU KURYESİ OLDU

Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınan Türk asıllı İsviçre vatandaşı işadamı N.Ö.'nün valizinde yapılan aramada 5 kilo 600 gram eroin bulundu. Hollanda'da yaşayan ve valizinde eroin bulununca yüzünü kapatan N.Ö., polise verdiği ifadesinde kumar borcunu ödemek için uyuşturucu kuryesi olmayı kabul ettiğini söylediği öğrenildi.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Avrupa ülkelerine uyuşturucu götürmek üzere bir kuryenin Hollanda'dan İstanbul'a geldiği bilgisini aldı. Kurye ile ilgili çalışma başlatan ekipler, kuryenin Hollanda'ya gitmek için hazırlık yaptığını belirledi. N.Ö. adlı kurye, geçtiğimiz hafta cumartesi günü otelden valizle çıkarak Atatürk Havalimanı'na gitti. Kuryeyi otel çıkışından itibaren takibe alan ekipler aynı zamanda Atatürk Havalimanı'nda da diğer ekip arkadaşlarını uyararak önlem

aldırdı. Kurye X-Ray cihazından geçerken operasyon başlatıldı. Yapılan operasyonla N.Ö. adlı kişi gözaltına alındı.

Narkotik Şubeye bağlı polisler N.Ö.'ye ait valizde yaptıkları aramada 5 kilo 600 gram eroin buldu. Türk asıllı N.Ö.'nün İsviçre vatandaşı olduğu tespit edildi. N.Ö.,(45) bulunan eroinle birlikte Narkotik Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Zanlı, buradaki sorgusunda, "Hollanda'da yaşıyorum. Kumar oynadım, ciddi miktarda para kaybettim. Kumar borcuma karşılık kuryelik yapmamı istediler. Ben de parayı ödeyecek durumum kalmadığı için kabul ettim. Çok pişmanım" dedi.

Emniyetteki sorgusunun ardından Bakırköy Adliyesi'ne çıkarılan N.Ö., tutuklanarak cezaevine gönderildi. N.Ö.'nün bağlantıları ile ilgili çalışmaların sürdüğü bildirildi.

KUMAR BORCUNU ÖDEYEMEYEN İŞADAMI UYUŞTURUCU KURYESİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2011 Pazartesi 12:59:01
Güncelleme :24 Ocak 2011 Pazartesi 15:12:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?