30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kumburgaz'da ufo heyecanı

Kumburgaz'da bir sitede bekçilik yapan Yalçın Yalman'ın çektiği gökyüzünde görülen ışıklı cisimleri içeren görüntüler basına dağıtıldı. Sirius UFO Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Haktan Akdoğan, "Kurumumuz tarafından yapılan incelemeler sonucunda kaydedilen 5 video ve 9 fotoğrafta "Ufo" olduğu tespit edilmiştir" dedi.

Sirius UFO Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Haktan Akdoğan, bir basın toplantısı düzenleyerek, 2009 yılı içerisinde çekilen gökyüzündeki ışıklı cisimlerin görüntülerini basınla paylaştı. 2009 yılı içerisinde "Ufo" diye tabir edilen cisimleri gördükleri yönünde vatandaşlardan gelen 337 ihbarı değerlendirdiklerini anlatan Akdoğan, "Ufoloji konusunda artık dünyanın en önemli üniversitelerinde araştırma bilimleri kurulmaktadır. Gizli servis üst düzey yetkilileri de Ufolarla ilgili ele geçen kanıt ve
belgeleri halkın bilgisine sunarak, artık açıkça itirafta bulunmaktadırlar. Kurumumuz tarafından yapılan incelemeler sonucunda bu kaydedilen 5 video ve 9 fotoğrafta Ufo olduğu tespit edilmiştir. Diğerlerinde leke, kuş, Venüs ve ışık yansıması gibi doğan fenomenler olduğu görülmüştür" dedi.

Kumburgaz Yenikent Sitesi'ne gece bekçiliği yapan Yalçın Yalman isimli vatandaşın 13-15-17 Mayıs tarihlerinde kendi kamerası ile kaydettiği görüntülerin basınla paylaşıldığını anlatan Akdoğan, "Yalçın Bey'in çektiği görüntüler bu güne kadar ki en yakın, en net ve hiçbir şekilde inkar edilmeyecek görüntüler. Yalçın Bey'in görüntülerinin en önemli noktası Ufo'nun içindeki canlı siluetlerinin görünmesi. Bu ilk defa oluyor. Artık Ufo literatüründe siluetleri konuşuyor olmamız, olağan üstü bir gelişmedir" diye konuştu.

Yalçın Yalman ise 2007 yılından bu yana Ufo'lara karşı kendisinde merak uyandığını ifade ederek, "Kameramla devamlı olarak bu varlıkları çekmeye çalışıyorum. Bu tarihlerde de Ufo'yu gözlemledim ve kameramı uygun konuma getirip görüntü almaya çalıştım. Bunlar anlık gelişen olaylar. Fırsat buldukça çekmeye de devam edeceğim" diye konuştu.
Öte yandan, Yalman'ın "Ufo" diye çektiği bu görüntülerin İstanbul'da yapılacak Ufo Kongresi'nde yabancı araştırmacılara izletileceği belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 16:42:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?