4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Kumkapı Ortak Pazarı

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Türkiye ziyaretinin son dakikalarında Kumkapı Balık Pazarı'na gitti.

Barroso'nun gelişiyle kırk yıllık Balık Pazarı bir anda Ortak Pazar halini aldı.  Erzincanlı balıkçı Mustafa Gün, karşısında Barroso ve AB Genişlemeden Sorumlu Üyesi Finlandiyalı Olli Rehn'i görünce hemen konuya girdi ve Dışişleri Bakanı gibi konuştu: Bizi daha fazla oyalamayın, tam üyelik istiyoruz..

Barroso ve Rehn, bu net tutum karşısında önce konuyu kapatmaya çalışıp, pazardaki tazecik istakozlarla ilgilendiler. Ancak, Erzincanlı balıkçı Gün, ısrarcıydı, cevap bekliyordu. Israr karşısında AB Komisyonu Başkanı, "Tamam tamam, size tam destek vereceğiz" dedi.

Çırağan Sarayı'nda bazı gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldiği öğrenilen Barroso, daha sonra “İstanbul Teknesiyle” Boğaz turuna çıktı. Yaklaşık 1 saat süren turun ardından tekneyle Sepetçiler Kasrı'na gelen Barroso'ya, basın mensupları “Eşinizle birlikte fotoğrafınızı çekebilir miyiz?” diye sordu .Barroso, “Önce eşime sorayım” dedikten sonra, eşiyle el ele tutuşarak basın mensuplarının yanına geldi ve poz verdi. Daha sonra AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn ve eşi de Barroso çiftine katıldı.

Kumkapı Limanı'ndaki Balık Pazarına da giden Barroso, burada tezgahtaki su ürünlerini eline alarak inceledi. Barroso, balıkçı Mustafa Gün ile kısa süre sohbet etti.

Balıkçı Mustafa Gün, “Artık bizi AB'ye almak için fazla oyalanmasınlar. Tam üyelik istiyoruz” dediğini, Barroso'nun da teşekkür ederek, destek verecekleri cevabını verdiğini söyledi. 

Barroso'ya ıstakoz hediye etmek istediğini, ancak Barroso'nun götürmekte zorlanacağını belirttiğini anlatan Gün, kendisinin daha sonra bunu paketleyerek hediye olarak göndereceğini bildirdi.

Barroso'nun kendisine “Hepiniz İstanbullu musunuz?” diye sorduğunu ifade eden Gün, cevaben “Hayır hepimiz Erzincanlıyız” dediğini kaydetti.

Jose Manuel Barroso, daha sonra Topkapı Sarayı Müzesi'ni gezdi. Yaklaşık 1 saat süren gezinin ardından, buradan ayrılan Barroso havalimanına gitti

AA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 13:47:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?