30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kumkapı tefecilerine darbe

Kumkapı Balık Hali'ndeki esnaflara yüksek faiz karşılığında borç para verdikten sonra borcunu ödeyemeyen şahısların mal varlıklarına icra yolu ile el koydukları öne sürülen tefeci çetesi düzenlenen operasyonla çökertildi.

Gözaltına alınan 13 şüpheli yapılan sorgularının ardından adliyeye sevk edilirken, şebekenin bu yolla 34 milyon TL haksız kazanç elde ettiği belirlendi.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kumkapı Balık Hali'nde örgütlenen bazı şüphelilerin, ekonomik sıkıntı içerisinde yer alan balıkçı esnafına yüksek faiz karşılığında borç para verdiklerini ve borcunu ödeyemeyen şahısların mal varlıklarına icra yolu ile el koyduklarını tespit etti. Bunun üzerine suç örgütünün faaliyetlerine son verilmesi ve faillerinin yakalanması amacıyla 23 Temmuz 2009 tarihinde operasyon başlatıldı.

Çanakkale ile İstanbul'un Fatih, Şişli Bakırköy, Güngören, Beykoz, Üsküdar ve Beşiktaş ilçelerinde 21 farklı adrese yönelik yapılan baskınlarda 13 kişi gözaltına alındı. Aralarında şebeke lideri olduğu öne sürülen Arsen Çılbıyıkoğlu ile 12 adamı daha sonra sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Şüphelilerin ev, işyeri ve üzerlerinde yapılan aramalarda 204 bin 600 TL nakit para, 23 gr. uyuşturucu madde, 5 tabanca, 235 mermi, 6 bıçak, 230 çek aslı ve 229 çek fotokopisi, 79 senet aslı, 8 senet fotokopisi, 10 tapu aslı, 70 tapu fotokopisi, 5 ajanda, 108 banka hesap cüzdanı, 4 bilgisayar, 5 flashbellek, 9 çeşitli firmalara ait kaşe ile çok sayıda bloknot kağıdı ele geçirildi.

2007 yılından buyana esnafı kıskaca alan şebekenin tefecilik yaparak borç batağına sürükledikleri Türkoğlu Balıkçılık adlı bir işyerini tamamen ele geçirdikleri ve işyerini kendi üzerlerine aldıkları ortaya çıktı. Şebekenin şuana kadar 34 Milyon TL haksız kazanç elde ettiği tespit edildi. Şebekenin ayrıca bu yöntemle 6 balıkçı teknesini de üzerlerine geçirdikleri belirlendi.
Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan Arsen Çılbıyıkoğlu, Manuk Samuyan, Harutun Tezel, Agop Acar, Varujyan Mor, Rober Azar, Oktay Cengun, Cumhur Yasara, Alpaslan Şenol ile Ali Irak'ın da aralarında bulunduğu 13 şüpheli adliyeye sevk edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 13:34:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?