30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kumrulular piknik şöleni

İstanbul Kumrulular Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Kemerburgaz'da düzenlediği geleneksel piknik şöleni, binlerce Kumrulu'yu bir araya getirdi.

Kemerburgaz Fatih Çeşmesi mesire yerinde düzenlenen pikniğe Ordu'nun Kumru İlçesi Belediye Başkanı Ticabi Civelek, Aşağıdamlalı Belediye Başkanı Nevzat Kavasoğlu, Esnenler Belediye Başkanı M. Teyfik Göksu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, İSKİ Daire Başkanı Temel Coşkun, İhlas Haber Ajansı (İHA) Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı, Kumru Müftüsü Abdullah Pamuklu, Kumrulular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Gökhan Taran, eski Başkanlar Harun Topalcı ve Celalettin Dervişoğlu, Abdülkadir Şengör
ile Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda Kumrulu katıldı.

Sabah saatlerinden itibaren piknik alanını dolduran Kumrulular, dernek yönetimi tarafından düzenlenen programı izlediler ve bir yılın hasretini doyasıya giderdiler. Dernek Başkanı Avukat Gökhan Taran'ın konuşması ile başlayan program, Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek'in yürütmekte oldukları projeleri anlatması ile devam etti. Başkan Civelek, en önemli projelerinin Kumru-Niksar yolunun bir an önce bitirilmesi ve Elekçi Deresi'nin düzenlenip rekreasyon alanı haline getirilmesi olduğunu belirtti.

Başkan Civelek'in konuşmasının ardından dernek tarafından hazırlanan birbirinden ilginç programlar, Kumruluların beğenisine sunuldu. İlk olarak Ordu Crazy Kolbastı ekibinin gösterisini izleyen Kumrulular, Ahmet Harmanşah adlı çocuğun okuduğu Necip Fazıl Kısakürek'in "Canım İstanbul" şiirini dakikalarca ayakta alkışladı. Aşık ile maşuk gösterini dikkatle takip eden Kumrulular, Bağcılar Kocayusuf İlköğretim Okulu öğrencilerinin sunduğu Karadeniz Halk Oyunları folklor gösterisini de beğeniyle izledi.

Programda, Celal Şengör'ün 16 bin lira vererek ağa seçilmesinin ardından Korganlı ünlü Türk Halk Müziği Sanatçısı Aydın Beyoğlu, Ordu ve Karadeniz türküleri ağırlıklı bir konser verdi. Konserden sonra mangalların başına geçen Kumrulular, kendi ilçelerinin ormanlarını aratmayan Fatih Çeşmesi mesire yerinde kendilerine ziyafet çektiler. Dernek yönetimi Kumru'dan gelen misafirlere yemek ve çay ikramını da ihmal etmedi.

Öte yandan, Dernek Yönetim Kururlu Üyesi İbrahim Topalcı'nın düzenlediği başarılı piknik organizasyonun görüntüleri İhlas Haber Ajansı tarafından uyduya iletildi ve uydudan yayın yapan Ordu Kanal 52 televizyonu tarafından 2 saat boyunca canlı olarak yayınlandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 10:48:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?