4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Kundak mağdurlarından bayraklı tepki

Kadıköy'de araçları kundaklanan vatandaşlar dükkanlarına Türk bayrağı asarak olaya tepki gösterdi. 

Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'a kötü muamele yapıldığı iddialarıyla yurt genelinde olay çıkaran örgüt sempatizanları, dün gece İstanbul'da onlarca aracı kundakladı. Terör örgütü sempatizanları saat 04.00 sıralarında Kadıköy Göztepe'deki Oto Sanayi Sitesi'ndeki Yumurtacı Abdi Bey Caddesi'ne gelerek onlarca aracı ateşe verdi. İlk olarak park halindeki otomobillere molotofkokteyli atan şahıslar ardından Kadıköy Belediyesi'ne ait kullanılmayan araçların tutulduğu depodaki araçları ateşe verdi. Örgüt sempatizanları son olarak bir minibüsü yakıp bir araçla olay yerinden uzaklaştı. Kimliği belirsiz kişilerin attığı molotofkokteylileri araçların dışında bina ve dükkanlara da sıçradı. Otomobillerin kundaklandığı yerdeki birkaç asırlık ağaç da çıkan yangında kül oldu. 

Araçları ve dükkanları büyük hasar gören ve olaya tepki gösteren vatandaşlar dükkanlarına Türk bayrağı astı. 

İbrahim Sarı, adlı vatandaş, "Sabah iki ayrı patlama sesi duydum ve hemen pencereye koştum. Dükkanın yandığını gördüm. Hemen itfaiyeyi aradık, ev halkını sakinleştirip aşağı indim. Bundan başka aynı güzergahta başka kundaklamalarda yapıldı, bu örgüt işi. Bir avuç çapulcuya pabuç bırakacak değiliz. Devletimiz milletimiz onlardan güçlü. Başaramayacaklar, yılmayacağız, biz kazanacağız. Maalesef içimizde böyleleri de var. Bunlar ödlek, ürkek insanlar kaçak dövüşüyorlar" diye konuştu. 

Erdoğan Özışık ise, "Söylenecek pek bir şey yok, aynı saatte üç dört kundaklama oldu. Her zamanki gibi bayrağımızı indirmeye güçleri yetmez, tek amacımız bayrağımızın yukarda olmasıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 21:20:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?