30
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

'Kurbağa' istilası!

İstanbul’da sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağışın ardından Haliç’e bağlanan küçük bir dereden çıkan binlerce kurbağa, Eyüp’te bir mahallenin tamamını istila etti.

Yetkililerin ilgisizliğinden yakınan vatandaşlar, ellerine aldıkları süpürgelerle kurbağa avına çıkarken, sokaklarda zıplayan binlerce kurbağa ilginç bir görüntü oluşturdu.

İstanbul’da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış etkisini yitirirken, yağışın sona ermesinin ardından Eyüp’te bir mahallenin tamamı küçük kurbağaların istilasına uğradı.

Yağmurun ardından, Haliç’e bağlı küçük bir dereden çıkan binlerce kurbağa, mahallenin tamamını istila etti. Sabah yataklarından kalkan vatandaşlar, sokakları dolduran kurbağaları görünce adeta şoka uğradı. Sokaklarda zıplayan kurbağalar, kapıların açılmasıyla birlikte evlere de girmeye başlayınca ortaya ilginç görüntüler çıktı.

Yetkililerin ilgisizliğinden yakınan vatandaşlar, kurbağaları temizlemek için çalışma başlattı. Ellerine aldıkları süpürgelerle evde kurbağa avına çıkan mahalleli, zaman zaman zor anlar yaşadı. Sokaklarda zıplayan binlerce kurbağa ilginç bir görüntü oluştururken, mahalle sakinleri, "Sabah uyandık. Yağmurdan sonra her tarafı kurbağalar bastı. Daha önce yağmur yağdığında hiç böyle olmuyordu. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştık. Bütün sokaklar ve evlerimiz kurbağalarla dolu. Yetkilileri aradık ama gelen olmadı. Kendi imkanlarımızla temizlemeye çalışıyoruz" dedi.

Çocuklar da, yaşadıkları olay karşısında büyük şaşkınlık ve korku yaşadı. Kurbağalar yüzünden eve giremeyen, sokakta da yürüyemeyen çocuklar, "Kurbağalardan çok korkuyoruz. Hasta olmaktan korkuyoruz. Korkudan evimize giremiyoruz" diye konuştu.

Yolda yürümenin mümkün olmadığı mahallede, vatadaşlar kurbağaları temizlemek için adeta seferberlik ilan etti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 18:04:49
Güncelleme :13 Haziran 2005 Pazartesi 10:36:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?