18
Nisan
2024
Perşembe
İSTANBUL

Kurban bayramı seferberliği

Kurban Bayramı’na günler kala İstanbul’da hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Bir çok belediye hazırlıklarını tamamlamak için gece gündüz çalışıyor.

İstanbul’un en modern kesim alanlarından biri olan Başakşehir Belediyesi kurban alanında hazırlıkları aralıksız sürdürüyor. Belediyenin vatandaşların temiz ve güvenilir ortamda kurban kesilmesi için hazırladığı tesislerde tüm müdürlükleri ile yoğun bir çalışma programı yürütüyor. İstanbul’un en modern satış ve kesim alanlarından olan Başakşehir ve Bahçeşehir Bölgesi’nde kurulan kurban satış ve kesim yerlerinde belediyenin tüm müdürlükleri kapsamlı çalışmalarda bulunuyor.Temiz bir kesim için Başakşehir Fen İşleri Müdürlüğü tarafından altyapı, yol çalışmaları, kesim ve parçalama üniteleri, kafeterya ve yönetim çadırlarının kurulumu bitirilen alanda ön kayıt başvuruları alındı.Zabıta Müdürlüğü, bayramda olumsuz görüntülerin oluşmaması için, kurban süresince gelen kurbanlıkların yerleştirilmesi, çadırlara hayvan sahiplerinin yerleşmesi evrakların kontrolü, kurban alanı işlemleri ile ilgili görev yapacak. Ayrıca belediye tarafından izin verilen alanların dışında kesim yapanlara Belediye Zabıta ekipleri tarafından müdahale edilecek ve cezai işlem uygulanacak.Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından satış ve kesim yerine getirilen kurbanlık hayvanların sağlık rapor ve pasaportların kontrol ve takibi, satış yerlerinin günlük dezenfeksiyonu, kesim öncesi ve sonrasında kesim yerlerinin dezenfeksiyonu çalışmalarını gerçekleştirilecek.Destek Hizmetleri Müdürlüğü vatandaşların daha iyi hizmet alabilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.İstanbul’un en modern satış ve kesim alanlarından olan iki bölgede de vatandaşların zahmetsizce kurbanlarını alabilmelerini ve hijyenik şartlarda kesimlerini yaptırabilmeleri için uygun bir ortam sunuluyor.

24 SAAT BOYUNCA GÜVENLİK
Başakşehir’de, 26 bin m2’lik alanda kurulan tesislerde, Satıcıların nezih bir ortamda kurbanlarını satarak, vatandaşların alışverişlerini yapabilmeleri için alanlar 24 saat güvenlik altına alındı.Temiz ve steril kesim imkanlarıyla da Başakşehir Belediyesi, bu yıl da örnek teşkil ediyor. Bahçeşehir Kurban Kesim Alanı’na yerleştirilen otomatik galoş makinesiyle ayaklarına galoş giyen vatandaşlar, steril bir ortamda, sıra numarası gelinceye kadar bekleme salonlarında belediyenin ikramlarından faydalanarak kurban kesimini yapacak.
Ayrıca Başakşehir’de satış yapılan her çadıra kurulan çeşmelerle hem satıcıların hem de hayvanların temizliğini sağlamış olacak.

SATICILAR İÇİN YEMEK, YATAK VE DUŞ
Uzak bölgelerden gelen ve çalıştıkları süre boyunca kısıtlı şartlarda ikamet eden satıcılar da unutulmadı. Başakşehir Belediyesi satıcılara: güvenlik, otopark, bekleme salonları, yatakhane, yemekhane, mescit ve duş gibi hizmetler veriyor. 

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2013 Salı 13:25:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?