2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Kurban satıcılarının nöbet çilesi

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Türkiye'nin çeşitli yerlerinden İstanbul'a kurban satışı için gelen vatandaşların, para kazanma heyecanı çileye döndü. 

Bazı kurban satıcıları samanlıklarda ineklerle sabahlarken, bazıları da elinde sopa çadırların önünde hırsız bekledi. İneklerin saman yediği samanlıkta yatan vatandaş yorgunluktan kalkmak bilmezken, ayakta olanlar da zor koşullardan dert yandı. 

İstanbul'u mesken tutan kurban satıcıları zor koşullar altında hayvanlarını satmak için çadırlarda mücadele ediyor. Bazı satıcılar günün yorgunluğunu ineklerin saman yediği samanlıkta uyuyarak atarken, bazıları da nöbet tutarak hırsız bekliyor. 

İneklerle birlikte samanlıkta yatan bir satıcı, İHA muhabirinin sorularını yorgunluktan yanıtsız bırakırken, ayakta kalan satıcı ise belediyelerin aldığı işgaliye parasından dert yandı. Vatandaşlar, "Gördüğünüz gibi zor koşullar altında çalışıyoruz. Belediyeler bize yer göstermesine rağmen, gübreleri almıyorlar. Bir de yüklü miktarlarda işgaliye parası alıyorlar" dedi. 

Bazı kurban satıcıları da soğuk havaya rağmen ayakta olduklarını belirterek, "Hırsızlardan korkuyoruz. Dolayısı ile sabaha kadar nöbetteyiz" şeklinde konuştu. 

Bazı kurban satıcıları ise son günlerde gündeme getirilen hormonlu kurbanlarla ilgili olarak ise "Bizim hayvanlarımızın hormonlu olması söz konusu değil. Veteriner hekim kontrolünden geçirilen hayvanlarımız gayet sağlıklı. Hepsinin küpesi var ve kimlikleri belli" şeklinde sitem yapılan haberlere sitem etti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2007 Cuma 11:34:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?