2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Kurban satışları başladı

Kurban Bayramı'na az bir zaman kala İstanbul'daki kurban pazarlarında satışlar başladı. Pazarın ilk gününde hayvan fiyatları el yaktı. 

İstanbul'un çeşitli ilçe ve semtlerinde kurban pazarlarının kurulması için haftalar öncesinde başlayan hazırlıklar tamamlandı. Kurban satış merkezinde kurbanlık hayvan satışları bugün itibariyle başlarken, geçen yıla oranla pazarlara hayvan girişinin az olduğu gözlendi. Beyoğlu Piyalepaşa Bulvarı'nda kurulan hayvan pazarına Türkiye'nin birçok ilinden gelen satıcılar, satış için hazırlıklarını tamamladı. Kamyonlarla getirilen hayvanların sevki sırasında zor anlar yaşandı. Pazarın ilk günü olması nedeniyle ilginin çok az olduğu pazarda, kurbanlık büyükbaş hayvan fiyatı 2 bin ila 2 bin 500 YTL, küçük baş hayvan fiyatı ise 250 YTL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Geçen yıla oranla kurbanlık hayvan üretiminin az olduğuna değinen satıcılar, geçen yıla oranla fiyatların daha da artabileceğini söyledi. 200 kilogramlık bir büyükbaş hayvanın 2 bin 500 YTL'ye satılacağını ifade eden cambazlar, "Bu yıl fiyatların artmasını bekliyoruz. Çünkü pazarlara hayvan girişi çok az. Büyükbaş hayvan fiyatı 2 bin YTL'den başlayıp, 5 bin YTL'ye kadar çıkıyor. Küçükbaş hayvan fiyatı ise 250-500 YTL arasında değişen fiyatlarla satılacak. Bayrama doğru ne olur bilemeyiz. Hayvan sayısı az olursa fiyatlar daha da artar" şeklinde konuştu. 

Kurban satış merkezlerine hayvan sevkiyatı devam ederken, pazara yeni gelen satıcıların da hazırlıklarının sürdüğü gözlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 17:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kasım deniz IP: 78.180.203.xxx Tarih : 16.11.2008 02:03:03

slm bende bir kurbanlık hayvan satıcısıyım geçen yıla oran bu sene daha umutluyuz neden derseniz çünkü hem hayvan az hemde gider çok yem saman vs benzeri hayvan ihtiyacı pahallı geçen sene zararımız çoktu umudumuz oki doğu bölgesinin gelir kaynağı olan tarım ve hayvancılığın bitmemesi çünkü dediğim gibi nerdeyse tek geçim kaynağı olan hayvancılık devam etsin çoğu üretici hayvancılığı bırakıp göçe başladı ve ondan sonra büyük şehirler doluyor diye sitem ediliyor sizlere teşekkür ederim böyle bir imkan sunduğunuz için bize çalışmalarınızın devamını temenni ederim