1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Kurbanlık satış merkezlerine denetim

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Zabıta, Sağlık ve Veterinerlik Müdürlüğü ekipleri ile kurbanlık satış merkezlerine gece denetimi gerçekleştirdi. 

Sarıgül, kurbanlık satış merkezlerinin ekipler tarafından denetlendiğini belirterek, vatandaşların gönül rahatlığı ile kurbanlarını alabileceklerini söyledi. 

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, Zabıta, Sağlık ve Veterinerlik Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerle Okmeydanı Perpa Alışveriş merkezinin yanında bulunan kurbanlık satış merkezini denetledi. Kurban çadırlarını dolaşan Sarıgül, kurban satıcıları ile sohbet ederken, bir taraftan da satışlarla ilgili bilgi aldı. 

Sarıgül, "Şişli Bölgesindeki kurban satış merkezleri Zabıta, Sağlık ve Veterinerlik Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından sürekli denetlenmektedir. Vatandaşlarımız kurbanlıklarını gönül rahatlığı ile alabilirler" dedi. 

Şişli'de 189 kurban çadırının olduğunu belirten Sarıgül, bu çadırlarda 3 bin 560 büyükbaş hayvanın, 2 bin 500 küçük baş hayvanın bulunduğunu söyledi. 

Sağlık ekiplerinin çadırlardaki hayvanları düzenli olarak kontrol ettiğini vurgulayan Sarıgül, "Son günlerde gündeme getirilen hayvanlara hormon verilmesi hemen hemen her kurbanda ortaya atılan şeylerdir. Bölgemizde satılan kurbanlıklarda ne hormon olayı ne de başka bir hastalıkla karşılaşmadık" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 12:44:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?