20
Nisan
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Kürt işçilere saldırı iddiası

Bağcılar’daki bir inşaat projesinde çalışan Kürt işçiler, sabah saatlerinde TEM otoyolunu trafiğe kapattı. Şantiyede Kürt işçilerin saldırıya uğradığını iddia eden işçiler, iki arkadaşlarının da ağır yaralı olduğunu söyledi. İşçiler, yaralı arkadaşlarından birinin ise öldüğü haberinin geldiğini söyledi.

Yüzlerce işçi sabah erken saatlerde protesto için Bağcılar’da bulunan Kanal D ve Hürriyet binasının otoparkına geldi. Daha sonra Protesto yayılarak TEM otoyolunu kapatan işçiler, ‘Kahrolsun faşizm’ sloganları attı.

İşçilerin iddialarına göre şantiyede Kürtlere yönelik saldırı söz konusu. İşçiler, şantiyede bulunan diğer işçilerin kendilerine 'Kürtçe konuşmayın' şeklinde baskı yaptığını ifade ediyor. Kürt işçilere saldırı iddiası Şimdiye kadar beş kez saldırı yapıldığını ve 7 arkadaşlarının yaralandığını belirten işçiler, yönetim ise yaşanan olaylara rağmen herhangi bir güvenlik önlemi almadığını söylüyor. Dün gece saat 23.00 sıralarında gerçekleştiği belirtilen saldırıda ise 2 işçinin ağır yaralandığı ifade ediliyor. İddiaya göre bir grup işçi, telefonda aileleriyle Kürtçe konuşan işçileri şantiyede hedef aldı ve bu saldırılarda iki işçi bıçaklı saldırı sonucu ağır yaralandı. İşçiler arkadaşlarının bıçaklandıktan sonra battaniyeye sarılarak şantiyenin bir köşesine atıldığını ileri sürdü.

İşçiler adına söz alan Fethi Çobanoğlu, Radikal'e, "Dün geceki saldırıda ambulans 1 saat sonra geldi. Burada 3 bin kişi çalışıyor. Bu yaşanan kaçıncı olay, kimse kulak vermedi bize. Telefonda annemizle anadilimizi dahi konuşmamıza tepki gösteriyor diğer işçiler" açıklamasında bulundu. Yaklaşık 30 dakika TEM'i trafiğe kapatan işçiler, protestolarının ardından sessizce dağıldı. TEM'i kapatan işçilere ise trafikte bekleyen araçlar, geçişleri sırasında korna çalarak işçilere tepki gösterdi.

Radikal
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2013 Cuma 11:30:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?