4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Kurtuluş gününde şehitlere slogan

İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıldönümü, dün Taksim Cumhuriyet Anıtı ve Adnan Menderes Bulvarı’nda (Vatan Caddesi) düzenlenen törenlerle kutlandı.

Resmi geçit törenine katılan İstanbullular, Türk bayraklarını sallayarak "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganını attı. Taksim’deki Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen ilk tören sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı. Tören, çelenk konması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Anıt Şeref Defteri’ni imzalamasıyla sona erdi. İstanbul Valisi Muammer Güler, Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş daha sonra Adnan Menderes Bulvarı’nda düzenlenen törende, askeri ciple kent halkını selamladılar.

Gebze’den toprak

Düzenlenen törende 25 genç sporcu, Türk ordusunun İstanbul’a girmeden önce en son konakladığı Gebze Anibal Tepesi’nden getirdikleri toprak ve Türk bayrağını Orgeneral Saygun’a sundu. Orgeneral Saygun da bu sporculara madalya taktı. Tören nedeniyle Adnan Menderes Bulvarı’nın 11 saat trafiğe kapatılması kent trafiğini olumsuz etkiledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Bugün Türkiye üzerine, Türk milletinin sarsılmaz bütünlüğü üzerine farklı hesaplar yapmak isteyenler, öncelikle İstanbul’da şekillenen birlik ve kardeşlik ruhunu iyi anlamalıdır. Burada her din, mezhep, etnik köken, her türlü farlılık özgürce, kardeşlik içinde, Türkiye Cumhuriyeti kimliğini içine sindirmiş bir şekilde yaşamını sürdürür. Yüzyıllar değil, bin yıllar burada muazzam bir ahenge ulaşmıştır" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 10:07:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?