30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kurtuluş ve Fetih Günleri etkinliği

Bayrampaşa Belediyesi'nin "Liselerarası Münazara" ve "En Güzel Şiir Okuma" yarışmaları, düzenlenen ödül töreniyle son buldu. Yarışmalarda dereceye girmeyi başaran öğrenciler ödülle onurlandırıldı.

Bayrampaşa Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, yarışmalarda dereceye girmeyi başaran öğrencilere ödülleri verildi. "Eski İstanbul'da mı, Yeni İstanbul'da mı Yaşamak İstersiniz" konulu münazara yarışmasını İnönü Endüstri Meslek Lisesi kazanırken; "En Güzel Şiir Okuma" yarışmasında Sağmalcılar Lisesi'nden Gülfidan Bıyıklı Necip Fazıl'ın "Sakarya" adlı şiiri ile birinci oldu. Törende Gülfidan Bıyıklı, ödülünü aldıktan sonra aynı şiiri yeniden seslendirdi. Bıyıklı'nın okuduğu şiir, salondaki öğrencilerden büyük alkış aldı.

Ödül töreninin ardından sahneye çıkan Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kavurgacı, öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı. Kavurgacı, Kurtuluş ve Fetih Günleri çerçevesinde Fatih Sultan Mehmet ve Mustafa Kemal Atatürk isimlerinin yan yana gelmesinin önemini vurgulayarak sözlerine başladı. Kavurgacı, "Bazıları bu isimleri birbirleriyle hep kavgalı gösterdiler. Fakat böyle bir şey yoktu, doğru değildi. Ve bu kişiler Mustafa Kemal Atatürk ile Fatih Sultan Mehmet isimlerini Türk gençliğinin beyninden silemeyecekler. Ülkeyi birbirine düşürmek isteyenler boşa heveslenmesin" diye konuştu.

Kurtuluş ve Fetih Günleri etkinliklerine katkıda bulunan kişiler plaketle ödüllendirilirken, salonu dolduran öğrencilere Kurtuluş Savaşı'nı anlatan 120 Filmi'nin gösterimi yapıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 11:40:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?