4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Kuru sıkı tabancayla taksiciyi gasp etti

Gaziosmanpaşa'da bir taksici kuru sıkı tabanca ile gasp edildi. Taksiyi de alarak kaçan zanlı, uzun süren kovalamacanın ardından polis ekipleri tarafından Fatih'te yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre olay Gaziosmanpaşa'da müşteri kılığında taksiye binen Halit Arpacı'nın bir süre sonra araç sürücüsü Nezat Kuntu'yu yolun sağına çekerek, başına silah dayaması ile başladı. 34 TAR 51 plakalı taksiye Yıldız Tabya'dan binen Arpacı, yanında bulunan kuru sıkı tabancayı Kuntu'nun başına dayayarak, üzerindeki paraları ve cep telefonunu istedi. Daha sonra taksiciyi aşağı indirerek, arabanın anahtarlarını da alan zanlı, Kuntu'dan bagaj kapağını açmasını istedi. Bunun üzerine bagaja kilitleneceğini anlayan taksici olay yerinden kaçtı. Bir süre sonra taksiyi alarak kaçmaya başlayan gaspçının peşine düşen Kuntu, bir taksiye atlayarak takibe başladı. Olayı polise bildiren taksici, şahsı Fatih civarlarında gördüğünü söyleyince, alarma geçen polis ekipleri, uzun süren bir takibin ardından zanlıyı Meydançeşme Sokak'ta kıstırdı. Eyüp Asayiş Büro ekiplerince yakalanan şahıs üzerinde yapılan aramada, Kuntu'ya ait cep telefonu ile paralar çıktı. Şahıs, polis ekiplerince Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. 

Olayı anlatan taksici Nevzat Kuntu, "Şahsı Yıldız Tabya'dan aldım. Başıma silah dayadı. Para ve telefonumu istedi. Hepsini verdim. Bagajı açtırdığında beni kilitleyeceğini düşünerek, kaçtım. Daha sonra başka bir taksiye binerek, takip ettim. Polise haber verdim. Sağolsunlar polis arkadaşlar zanlıyı yakaladılar" dedi. 

Öte yandan gasp zanlısı Arpacı'nın ilk ifadesinde "Kiramı ödeyemedim. O nedenle yaptım" dediği öğrenildi. Bu arada sorguya götürülürken yüzünü gizleyen Arpacı, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 09:22:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?