1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Kurum adı vererek dolandırdılar

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin taşeron firmasında Açma Kapama Bölümü Şefi olan S.A ile bir adamı dolandırıcılıktan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Kağıthane'de dersane işleten iş adamı Emir Orhan, elektriğinin kesilmemesi için tahsilata gelen U.N.G.'ye borcunun bir bölümü olan 460 YTL'yi ödedi. İş adamı, evine gittikten sonra iş yerine gelen tahsilatçıdan aldığı belgelerin resmi olmadığını fark edince tahsilatçıdan şüphelendi. Yaptığı araştırmaların ardından bu kişinin tahsilatçı olmadığını anlayan iş adamı Orhan, ertesi günü şikayetçi olmak üzere savcılığa giderken tesadüfen gördüğü U.N.G.'yi etkisiz hale getirerek polise teslim etti. 

Şikayet üzerine soruşturma başlatan polis, kendisini tahsilatçı gibi gösteren şahsın elektrik kurumunda çalışmadığını tespit etti. U.N.G.'nin yapılan sorgusunda olaya adı karışan Boğaziçi Elektrik Dağıtım Kurumu'nda faaliyet gösteren taşeron firmanın Çağlayan şubesinde abonelerin Açma Kapama Bölüm Şefi S.A. gözaltına alındı. S.A.'nın borcu nedeniyle cezalı duruma düşen abonelerin isim listesini işsiz arkadaşı U.N.G.'ye vermek suretiyle tahsilat yaptırdığı ve gelirini aralarında bölüştükleri ortaya çıktı. Yapılan incelemeler sonucu bu kişilerin aynı yöntemle Kağıthane'de çok sayıda vatandaşı dolandırdıkları tespit edildi.
Zanlı U.N.G. ile S.A.'nın üst aramalarında bin 800 YTL çıkarken 32 iş yerinden 11'ine gittikleri ve 5 iş yerinden tahsilat yaptıkları tespit edildi. 

Dolandırılan dershane sahibi Emir Orhan, şahsın dershaneye gelerek borçtan dolayı elektriği keseceğini söylediğini belirterek "Eğitimin yarıda kalmaması için kesmek istemediğini belirtti. Biz de oturarak anlaşma yaptık. Borcumuzu aylara bölüştürdük. Şimdi bir ödeme yapmamızı istedi. 'Yapmazsanız kesmek zorunda kalacağım, bir miktarını verin' dedi. Ben de 460 YTL ödeme yaptım. Akşam eve gittiğimde taksitlendirme yaptığımız kağıtta resmi yazılara rastlamadım. Ertesi günü dolandırıldığımız gerekçesiyle savcılığa giderken onu gördüm. Yaka paça tutarak içeriye aldım, polise haber verdim" dedi.
Dolandırılan kahvehane sahibi Mehmet Veysi Umamer ise, zanlının kahvehaneye gelerek elektrikleri keseceğini söylediğini belirterek "200 YTL vermemi istedi. Üzerimde o kadar miktar olmadığını söyleyince 'ne varsa ver' dedi, ben de 20 YTL verdim. Meğer dolandırıcıymış, vatandaşlar daha dikkatli olsun" diye konuştu.
Kunduracı Ahmet Yiğit ise, "Benim eve gelerek saatin mührünün sahte olduğunu değiştirmezsek ceza alacağımız söylediler. İstedikleri para yanımda yoktu, az bir para verdim kabul edip gittiler" ifadelerini kullandı.
Nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla gözaltına alınan U.N.G.'nin 8 ay önce aynı şirkette çalıştığı ancak firma tarafından işten atıldığı öğrenildi. 

Emniyette sorgu ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2007 Cuma 09:41:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?