30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kuryeden tehlikeli yardım

TEM Otoyolu'nda motosikletinin benzini biten genç, bir kuryenin motoruna bağladığı ipi tutarak yolda ilerleyince yürekleri ağızlara getiren görüntüler ortaya çıktı.

Yaklaşık 6 kilometre boyunca süren tehlikeli yolculuk sırasında her iki motosiklet sürücüsü de defalarca kaza tehlikesi atlattı. İlginç olay, TEM Otoyolu Levent mevkiinde yaşandı. İsmi öğrenilemeyen bir genç, motosikletinin benzininin bitmesi üzerine yolda kaldı. Parası olmadığı için çekici çağıramayan gencin yardımına, yoldan geçen bir motokurye yetişti. Kaskı olmayan motokuryenin yardım için seçtiği yol, sürücülerin yüreklerini ağızlarına getirdi. Kurye, motosikletine bağladığı naylon çamaşır ipinin diğer ucunu gence uzattı.

Kurye yavaş yavaş ilerlerken, ipi tutan motosikletli genç de kuryenin ardından gitmeye başladı. Bir süre böyle devam eden tehlikeli yolculuk sırasında naylon ip, hızın artması üzerine motosikletli gencin eline zarar vermeye başladı. Bunun üzerine ikinci bir yöntem deneyen gençler, yine görenleri hayrete düşürdü. Motosikletli genç, bu kez de kuryenin motorunun selesini tutarak yolda gitmeye çalıştı. Tehlikeli yolculuk sırasında her iki genç de defalarca kaza tehlikesi atlattı.
Trafikte de tehlikeye neden olan gençler daha sonra emniyet şeridinde durdu. Kendisini görüntüleyen kamerayı fark eden genç, otoyolun yolun karşısında bulunan benzin istasyonuna yaya olarak gitmekten vazgeçti. İkili bir süre bekledikten sonra yine aynı şekilde yollarına devam etti.

Emniyet şeridinde ilerleyen motokurye hızını artırınca, seleyi tutan genç dengesini kaybetti. Bunun üzerine motosiklet otoyola doğru kaydı. Kaza tehlikesi atlatan genç, yaklaşık 6 kilometre ilerledikten sonra seçtikleri yöntemin yanlış olduğunu fark edince çekiciye haber vererek yol kenarında yardım beklemeye başladı.
İsmini açıklamayan motokurye, "Köprü çıkışında benzini bitmiş. Kendisine böyle yardım ediyorum. Çekerken ip koptu. Biraz tehlikeli. Yardım ediyorum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 10:44:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?