4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Kuştepe Camii'nin ikinci minaresi yıkıldı

Fırtına nedeniyle bir minaresi yıkılan Kuştepe Camii'nin ikinci minaresi, tehlike arzetmesi üzerine belediye tarafından kontrollü olarak yıkıldı. Minarenin üst bölümü belediye ekipleri tarafından balyoz yardımıyla yıkılırken, sıçrayan parçalar nedeniyle vatandaşlar camiden uzak tutuldu.



Kuştepe Merkez Camii'nin bir minaresi şiddetli fırtına nedeniyle cuma günü yıkılmış ve bu olayda 1 kişi ölmüş 3 kişi de yaralanmıştı. Olayın ardından caminin ikinci minaresi incelendi ve sağlam olmadığı anlaşıldı. Bunun üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri sabah saatlerinde camiye gelerek ikinci minareyi yıkmaya başladı. Minarenin şerefiyeye kadar olan üst bölümü balyozlar yardımıyla yıkıldı. Zabıta ekipleri minareden düşen parçaların çevredekilere zarar vermemesi için vatandaşları uzaklaştırdı.

Yıkım sırasında herhangi bir aksaklık yaşanmaması için itfaiye ve ambulans ekipleri de hazır bekletildi. Vinç üzerindeki işçilerin balyozlarla gerçekleştirdiği yıkım sonrası, alt bölümlerin kompresör yardımıyla yıkılacağı öğrenildi.

Zaman
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 11:36:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?