3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Kutlama gecesi karakolda bitti

Doktordan bebekleri olabileceği müjdesini alan avukat ile eşi restoranda eğlendi. Dönüşte taksiyi durduran polisler kimlik isteyince tartışma çıktı. Darp ve hakarete uğradıklarını iddia eden çift polislerden, polisler de onlardan şikáyetçi oldu.

BURÇİN-Hüseyin Oksay çifti 2 yıl önce evlendi. Çocukları olmayan ancak tedavi gören Burçin Oksay, doktordan hamile kalabileceği müjdesi aldı. Çift, bu mutlu haberi kutlamak üzere önceki gece bir restorana gitti. Avukat Hüseyin Oksay ile eşinin saat 02.30’da evlerine dönmek için bindikleri taksi, Bağdat Caddesi’nde devriye gezen polis ekibince durduruldu. Kutlama gecesinin sonu Göztepe Polis Merkezi’nde bitti. Hüseyin Oksay’ın kaşı patlamış, kelepçe fazla sıkıldığı için kollarında morluklar oluşmuştu. Burçin Oksay da bacaklarına ve karnına tekme atıldığını söylüyordu. Polis, Burçin ve Hüseyin Oksay’ın aşırı alkollü olduğunu belirterek, görevli polise mukavemet, darp ve hakaretle suçladı. Oksay çifti adliyede serbest bırakılırken, polisler hakkında kötü muamele, darp ve hakaret suçlarından şikáyetçi oldular.

Taksici: Ekipler bizi izledi

Olayın tek tanığı taksi şoförü Rıfat İbiş ise bir süre peşlerinden gelen ekibin sağa çekmesini istediğini söyledi. İbiş "Avukat bey aşağıya inerek ne istediklerini sordu. Polisler kimlikleri istediler. Avukat olduğunu söyleyerek polislerden sicil numaralarını istedi. Tartışmaya başladılar. Sonra kavgaya dönüştü. Karşılıklı vuruştular. Kötü şeyler oldu. Kadın çok sarhoştu" dedi.

Hüseyin Oksay: Yakama yapıştı, yere fırlattı

Uzun boylu bir polis memuru yanımıza gelerek kimliklerimizi istedi. Avukat kimliğimi gösterdim. Sonra kaba bir şekilde ’Yanındaki karının da kimliğini ver’ dedi. ’Dışarı çıkın arayacağım’ dedi. Aşağı indiğimde, yaptıklarının hukuka aykırı olduğunu belirterek, polislerden sicil numaralarını istedim. Bunu söyler söylemez yakama yapışıp yere fırlattı. Ayrı ayrı polis merkezine götürüldük ve ayrı odalarda tutulduk. Nöbetçi savcı benim bırakılmamı, eşimin tutulmasını istemiş. Olayın savcıya doğru aksettirildiğini sanmıyorum.

Burçin Oksoy: Metresin mi diye sordular

Polis eşime ’Sen avukatlığına mı güveniyorsun? Eşim dediğin kızın gibi görünüyor. Yoksa metresin mi?" dedi. Ben de "Ne biçim konuşuyorsun?" diye müdahale ettim. Polislerden biri saçımdan tutup beni öne doğru eğdi ve karnıma vurdu. Yere düştüm. Kalkıp ben de ona tekme attım. Karakolda çocuğum olacak bunu kutluyorduk dedim. Aynı polis manidar şekilde "Çocuk kimden acaba?" deyince kendimi kaybettim. Üzerine saldırdım. Hastaneye götürüldüğümde muayene odasında ve röntgen odasında erkek polis vardı. Röntgen için üzerimi çıkartırken arkasını döndü. Prosedürü bilmediğim için bir şey diyemedim.

Emniyet Müdürlüğü: Polise direndiler

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise polis ekibinin, takside kavga eden bir çifti fark ederek aracı durdurduğu belirtildi. Aşağı inmeleri istenen çiftin, kimlik kontrolü ve üst araması yapmak isteyen polislerle tartışmaya başladığı, daha sonra küfür ederek direndikleri kaydedildi. Bunun üzerine aranan Kadıköy Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla gözaltına alınan çiftten Burçin Oksay’ın 2.21 promil alkollü olduğunun belirlendiği, soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2008 Pazartesi 13:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?