30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kuveyt Türk'ten yeni kaynak

Kuveyt Türk'ün, Körfez ve Avrupa Bankaları'ndan sağladığı 115 milyon dolarlık murabaha sendikasyonuna ilişkin anlaşma, 29 Nisan Çarşamba günü Çırağan Sarayı'nda düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.


Kuveyt Türk'ün Yönetim Kurulu Başkanı Mohammad Al Omar ve Genel Müdür Ufuk Uyan tarafından temsil edildiği toplantıda, sendikasyon kredisine taahhütte bulunarak katılan bankaların üst düzey yetkilileri de hazır bulundu. Kuveyt Türk'ün Bahreyn Şubesi aracılığıyla Libor + yüzde 2,5 ile fiyatlandırılan ve 1 yıl vadeli olarak temin edilen sendikasyon kredisinin, kaynak ihtiyacı olan Türk müteşebbis ve işletmelerine kullandırılacağı açıklandı.


Kuveyt Türk'ün düzenleyici olduğu murabaha sendikasyonuna aracılık eden diğer bankaların ise Liquidity Management House for Investment Company K.S.C.C., Türkiye Halk Bankası A.Ş., İslam Kalkınma Bankası, Citibank N.A., Garanti Bank International N.V., Gatehouse Bank, Plc National Bank of Kuwait (International) Plc ve Standard Chartered Bank olduğu açıklandı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan, Kuveyt Türk Yönetim Kurulu Başkanı Mohammad Al Omar, Kuveyt Türk'ün 20. kuruluş yılını kutladıkları 2009'da, hedeflerinin yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da büyümeye önem vererek Körfez, Orta Asya ve Avrupa kaynaklı faizsiz bankacılık fonlarını ve yatırımcılarını Türkiye'ye kazandırmak olduğunu belirterek sözlerine başladı. Küresel krizin hızla dünyayı sardığı ve finans sektörünün çetin bir sınavdan geçtiği bu zor dönemde körfez kaynaklı böylesi önemli bir fon ile Türkiye'ye sağlanan katkıdan dolayı memnuniyetini de dile getiren Al Omar, uluslararası piyasalarda Kuveyt Türk'ün gücüne duyulan güven ve saygınlığın pekiştiğini, Kuveyt Türk'ün sağlam ve güçlü ortaklık yapısıyla tıpkı bugün olduğu gibi bundan sonra da küresel bankacılık alanında önemli başarılara imza atacağını belirtti.


Daha sonra söz alan Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, 100'ye yakın ülkede bine yakın uluslararası ve yerel bankayla muhabirlik ilişkisi kuran Kuveyt Türk'ün, geçtiğimiz yıl özellikle Körfez bölgesi, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerini hedef alarak bu bölgelerde yeni muhabirlik ilişkileri geliştirdiğini ve buna bağlı olarak Türkiye'nin dış ticaret hacminde daralma beklentisine rağmen krizi fırsata çevirerek, 2009 yılında başta ihracat olmak üzere aracılık ettiği tüm dış ticaret işlemlerini daha da geliştirerek pazar payını büyük oranda artırdıklarına dikkati çekti. Ayrıca Uyan, körfez sermayesinin önemli temsilcilerinden Kuveyt Türk'ün 20. yılında gerçekleştirdiği dış kaynaklı bu işlemle sağlam yapısını ve güvenini uluslararası camiada bir kez daha teyit ettiğini vurguladı.

İha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 14:52:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?