2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Kuyruk var, izdiham yok

Dünyaca ünlü elektronik mağazalar zinciri Electro World, Türkiye’deki üçüncü mağazasını Bakırköy’deki Capacity alışveriş merkezinde açtı.

Sabah 7’deki açılış için düzenlenen özel promosyonlu fiyatlar nedeniyle bir gece önceden kuyruklar oluştu. Ancak mağaza yönetiminin aldığı önlemler sonucu müşteriler bu kez izdiham yaşamadan alışveriş yaptılar.

TÜRKİYE’deki üçüncü mağazasını İstanbul Bakırköy Capacity Alışveriş Merkezi’nde yüzde 35’lere varan indirimli satışlarla açan Electro World, sistem oluşturdu, yağmura ve soğuğa aldırmadan, önceki gece 21.00’den itibaren kuyruğa giren müşterilerini birbirine ezdirmedi. Sabah 07.00’da kapılarını müşterilerine açan mağaza yönetimi, bin adet bariyerle müşteriler için kuyruk düzeni olştudu.

245 GÜVENLİK GÖREVLİSİ: 245 güvenlik görevlisi de bu düzeni korudu. 100 satış görevlisi müşterilere hizmet verdi. Yağmur nedeniyle tüm gece buyonca ayakta duran müşterilerden ilk 130’u kendi aralarında liste oluşturdu. Güvenlik görevlilerinin de yardımıyla bir kargaşa oluşmadan ihtiyaç gidermeye giden kuyruktakiler, başkalarının kaynak yapmasına da engel oldu. Demir bariyerlerle tek kişilik kuyrukta bekleyen gececilere sabahın ilk ışıklarıyla katılanlar kuyruğun alışveriş merkezinin etrafını bir ip gibi çevreledi. Sabah saatlerinde bastıran yağmurdan tedbirli gelenler şemsiye, tedbirsizler ise alışveriş merkezinin dağıttığı ilan gazetesiyle korunmaya çalıştı.

BEDAVA ÇAY SERVİSİ: Sabah saatlerinde Electro World Mağazası, kuyruktakilere bedava çay dağıttı. Saatlerin 07.00’yi göstermesi üzerine 50’şer kişilik gruplar güvenlik kontrolünden geçirildikten sonra, önce alışveriş merekezi içine daha sonra da girişin iki kat altındaki Electro World Mağazası’na alındı. Yaklaşık 10 saat bekledikten sonra içeri giren ilk grup öncelikle plazma ve leptopların bulunduğu reyonlara hücum etti. İlk giren grup ortalama 15 dakika içerde kaldıktan sonra mağazanın arka bölümünde oluşturulan bir bölümde bekletildikten sonra yine teter teker kasalara alındı. Başka bir mağazanın bir süre önce yapılan açılışında izdiham yaşanmış, mağaza güvenlik görevlileri biber gazı kullanarak müşterileri dağıtmıştı.

MEDENİ PROMOSYON: Açılış için gazetelerde ’Deli miyim, çok ödeyeyim!’ sloganlı ilanlar veren Electro World Türkiye Genel Müdürü Ali Serhan Şahin, mağazayı 07.00’de açarak mümkün olduğu kadar daha çok müşteriye hizmet vermeyi amaçladıklarını belirterek, "Gece yarısından itibaren toplanan kalabalığı medeni bir şekilde, aldığımız güvenlik önlemleriyle, teker teker, izdihama yer vermeyecek şekilde içeri alıyoruz" dedi. Şahin, indirimli ürünlerin adetlerini broşürlerde belirttiklerini ve herkesin faydalanabilmesi için her bir müşteriye bir ürün satacaklarını söyledi. Aldıkları güvenlik önlemlerine de değinen Şahin, "Bugün 165 tane güvenlik personeli var. Alışveriş merkezinin de yaklaşık 80 güvenliği bize destek veriyor. Daha önceki 2 açılışımızda da kimsenin burnu kanamadı. Diliyorum bu açılışımız da aynı şekilde devam edecek" dedi. Şahin, satışlardan memnun olduklarını belirterek, Electro World’un, 13 Aralık’ta Ankara Etlik’te, daha sonra da yine İstanbul’da mağaza açarak Türkiye’deki mağaza sayısını 5’e çıkaracağı söyledi.

Electro World izdihama karşı hangi önlemleri aldı

Bin adet bariyer kullandılar

245 güvenlik görevlisi sürekli görev yaptı

Tek kişilik sıra oluşturuldu.

Kuyruktakiler kendi aralarında sıra listesi yaptı

Kaynak yapanlara göz yumulmadı kaba kuvvet kullanılmadan kibarca kuyruktan çıkarıldı.

Tuvalet ihtiyacı güvenlik görevlilerinin yardımıyla ön ve arkadakinin izniyle gerçekleştirildi

Bedava sıcak çay dağıtıldı

Belirtilen saat 07.00’da mağazanın kapıları açıldı.

Müşteriler 50’şerli gruplar halinde güvenlik araması sonrası içeri alındı.

Mağazada aynı anda 400’den fazla müşteri alınmadı.

Aynı anda 20 kasa çalıştı.

100 satış elemanı çalıştı.

Mağaza içinde kasa öncesi bekleme yeri oluşturuldu.

Müşteriler kasaya tek tek gitti.

Her müşteri bir üründen yalnızca bir adet satın alabildi.

Çıkışta faturalar kontrol edildi.

45 binden fazla ürün var

DÜNYANIN önde gelen yüzlerce markasına ait onlarca kategoride 45 bin’den fazla ürün sunan Electro World, rahat ve güvenli alışveriş için 3000 ile 5000 metrekarelik geniş mağazalarda hizmet veriyor. Mağazalarda, müşteriler ürünlerin gerçeğe yakın taklitlerini değil, çalışır durumdaki gerçek modellerini deneme olanağı sunuyor. Kendi kategorilerinde en uygun fiyatlı, en kaliteli ürünler, ürün çeşitliliği sayesinde fiyat kıyaslama rahatlığı sağlıyor. Satışlar, Euro, Dolar değil YTL fiyatlandırma ve KDV dahil fiyatlar olarak yer alıyor. Hem peşin, hem vade farkı yansıtılan fiyatların yazıldığı ürün etiketleri zorunlu tutuluyor. Ürün iadelerinde iade çeki ile değil, doğrudan nakit ödeme yapılıyor. Satış yapacakları ürünler hakkında belirli eğitimlerden geçirilen satış elemanları çalıştırılıyor ve satış sonrası teknik destek ve servis hizmetleri sunuluyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 14:24:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?