30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kuyumcunun silahı tekleyince...

Sarıyer'de bir kuyumcu dükkanına giren kar maskeli ve silahlı 2 soyguncu çalışanları korkutarak yarım kilo altın çaldı. Dükkan sahibinin silahı tutukluk yapınca soyguncular olay yerinden yaya olarak kaçmayı başardı.

Edinilen bilgilere göre, olay saat 13.30 sıralarında Sarıyer Rumeli Hisarüstü Mahallesi Naif Baba Caddesi Numara 71'de bulunan Lider Kuyumculuk'ta meydana geldi. Kuyumcu dükkanının önüne gelen 2 hırsız ilk önce içeride bulunan müşterinin çıkmasını bekledi. Ardından hırsızlardan biri dışarıda beklerken, diğeri yüzüne kar maskesi takarak içeri girdi.

Elindeki silahla 18 yaşındaki dükkan sahibi Tolga Baytok ve diğer çalışanları korkutan soyguncu, altınların poşete doldurulmasını istedi. Yarım kilo altını
alan soyguncu daha sonra dışarıda bekleyen arkadaşı birlikte kaçmaya başladı. Bu sırada tezgahın altından silahını alan dükkan sahibi Tolga Baytok, hırsızların peşinden koşarak ateş etmek istedi.

Ancak silahla tutukluk yapınca hırsızlar olay yerinden yaya olarak kaçmayı başardı. Haber verilmesinin ardından olay yerine gelen polis ekipleri dükkanda incelemeler yaparken, güvenlik kamerası görüntülerine başvurdu. Olayı gören küçük bir çocuk ise kapının önünde oynadıkları sırada soygunculardan birinin dikkat
çektiğini belirterek, "Adam sürekli bize bakıyordu. Daha sonra dükkana girdi. Adamın üzerinde siyah bir mont vardı. Biz oynamaya devam ettik. Eve çıktığımızda ise bu olaylar gerçekleşmiş" diye konuştu.

18 yaşındaki dükkan sahibi Tolga Baytok'un 6 ay önce babasının ölmesi üzerine kuyumcu dükkanının başına geçtiği öğrenildi. Polis ekipleri genç dükkan sahibini basın mensuplarının görüntü almaması için olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 17:47:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?