30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Lahana arası silah

İstanbul'da 3 ayrı çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 34 kişi gözaltına alındı.

Polis kamerası ile saniye saniye kaydedilen operasyonlar sırasında, polisin durdurduğu bir TIR'da bulunan lahana ve marul dolu kutuda çok sayıda silah ele geçirildi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul genelinde "silah kaçakçılığı", silahlı tehdit ve yağma", "sahte içki imalatı" ve menfaat elde etmeye yönelik faaliyet gösteren 3 ayrı çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Operasyonlarda 34 kişi gözaltına alındı.

Yakalanan şahısların üst, ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda toplam 15 adet ruhsatsız tabanca, 15 adet şarjör, 110 adet fişek, 1 adet içi boş el bombası gövdesi, 1 adet maşa ve fünyesi olmayan ateşleme grubu ve bol miktarda sahte içki imalatında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Öte yandan polis takibe aldığı bir TIR'ı yolda ilerlediği sırada durdurdu. TIR'da yapılan aramalarda içerisinde lahana ve marul bulunan bir kutunun içinde gazete ile sarılmış çok sayıda silah bulundu. Gözaltına alınan şüphelilerden 23'ü adliyeye sevk edilirken, 11 kişinin ise sorgusu sürüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 18:45:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?