4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Laiklik ve barışı ödünsüz savunuruz

İstanbul Barosu’nun 25-26 Ekim’de toplanacak Genel Kurulu’nda başkanlık yarışına girecek beş adaydan ikisi dün düzenledikleri toplantılarla programları ve hedefleri hakkında bilgi verdiler.

Kadın aday Katılımcı Avukatlar Grubu’ndan (KAV) Avukat Mebuse Tekay, Cezayir Sokağı’ndaki Cezayir Lokantası’nda açıklama yaptı. Avukat Tekay, 130 yıllık geçmişe sahip dünyanın en büyük üçüncü barosunun hiç kadın başkan seçmediğini belirterek "Kadın başkan seçilmesi şart değil, ama bu bir şans. Baro tarihinde çok değerli dört kadın aday çıkmasına rağmen başkan seçilememiştir. Hem de seçme seçilme hakkı kazanmasının üstünden 74 yıl geçtiği halde" dedi. İstanbul Barosunun mevcut durumuyla demokratikleşme konusunda ağırlığını koyamadığını, mesleki sorunlarla ilgili çözüm üretemediğini savunan Tekay, "KAV, laikliğin, özgürlüklerin ve barışın ödünsüz savunucusudur. Sorunların barışçıl yöntemlerle, hukuka bağlı olarak, diyalogla çözümünden yanayız. Hangi gerekçeyle olursa olsun özgürlüklerin kısıtlanmasının, militarist politikaların karşısında duruyoruz" dedi.

İstanbul Adliyesi önünde ise Çağdaş Avukatlar Grubu adına İstanbul Barosu Başkanlığı’na aday olan Avukat Kemal Aytaç bir basın açıklaması yaptı. Aytaç, baro seçimlerinin sadece avukatlar için değil, tüm toplum için önemli olduğunu belirterek demokrasi, özgürlükler ile saldırı altında olan ve çökertilmeye çalışılan savunmaya sahip çıktıklarını söyledi.

Baro Başkanlığı için Çağdaş Avukatlar Birliği’nden Uğur Yetimoğlu, Hukukun Üstünlüğü Platformu’ndan Şadi Çarsancaklı, Önce İlke Çağdaş Avukatlar’dan Muammer Aydın da yarışacak.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 10:02:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?