6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Lale Festivali başladı

5. ULUSLARARASI LALE FESTİVALİ BAŞLADI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 5. Uluslararası Lale Festivali'nin açılışını yaptı.

Emirgan Korusu'nda düzenlenen festival açılışında basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul'un lale ile tekrar buluştuğunu söyledi. Topbaş, Lalelerin ekonomiye de çok büyük destek sağladığını ifade ederek, "Laleler yeni bir iş kapısı da açtı. Bununla uğraşan köylülere de ek gelir sağladı. Yakında bunun ihracatını yapmayı düşünüyoruz. İstanbul artık lale ile anılıyor. İstanbul laleyi, lale de İstanbul'u unutmuştu" dedi.

İnsanların yurt dışından bile laleleri görmeye geldiklerini beliten Topbaş, "Bu tür lale etkinlikler ile bir araya geliyorlar. Şehirlilik kavramı bu tür etkinliklerle yeniden gündeme geldi. İstanbul önceden laleyle tanışmıştı ama buna bir süre ara verilmişti. Biz göreve gelir gelmez laleleri tekrar İstanbul'la buluşturduk. Festival olarak 5. yıl, ama lalelerin İstanbul'la tanışmasında 6. yıl oldu" şeklinde konuştu. Topbaş açılış sonrası Emirgan Korusu'nu dolaşarak vatandaşlarla sohbet etti. 15 gündür torunlarını görmediğini belirten Başkan Kadir Topbaş, çocuklara sarılarak fotoğraf çektirdi.

Öte yandan Emirgan Korusu, Taksim Meydanı, Hidiv Korusu, Göztepe Gül Bahçesi, Büyük Çamlıca Korusu, Sultanahmet Meydanı ve Gülhane Parkı festival süresince çeşitli etkinliklere sahne olacak. Ebrudan, heykele lale temalı pek çok ürünün satışının yanı sıra resim ve fotoğraf sergisi ile müzik dinletileri gerçekleştirilecek. Ebru sanatçıları yapacakları canlı performans gösterileriyle sanatseverlerle buluşurken, En Güzel 50 Lale Yarışması'nda en güzel lale fotoğrafını çeken 50 kişi ödüllendirilecek. Lale Festivali etkinlikleri kapsamında canlı lale satışı da yapılacak.

5. ULUSLARARASI LALE FESTİVALİ BAŞLADI
5. ULUSLARARASI LALE FESTİVALİ BAŞLADI
5. ULUSLARARASI LALE FESTİVALİ BAŞLADI
5. ULUSLARARASI LALE FESTİVALİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 16:43:01
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 17:59:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?