30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Lale Festivali resim sergisi açıldı

4. Uluslararası Lale Festivali kapsamında resim sergisi açılışına katılan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kadir Topbaş'ın lale konusunda yaşadığı endişe ve direnci kendisi ile paylaştığını belirterek, "İnsanlar o gün laleye karşı çıktı ama önemli değil. O gün laleye karşı olanlar daha önce de Boğaz Köprüsü'ne karşıydı" dedi.

Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 4. Uluslararası Lale Festivali etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen İsmail Acar'ın resim sergisinin açılış törenine katıldı.

Taksim Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilen açılışta konuşan Başkan Topbaş, "İstanbul çok sayıda medeniyetin bir arada bulunduğu bir şehir. Şehirde yaşayanların beklentilerine cevap veren şeyleri yapmaya çalışıyoruz. Bu düşünce ile laleyi İstanbul'a getirdik. O zamanlar "Lalelerin İstanbul'da ne işi var" diyerek mahalle baskısı yapıldı. Ama biz buna göğüs gerdik ve şuanda dışarıya bile ihraç ediyoruz. İşte bu balık tutmayı öğretmektir. İstanbul'da artık laleler için yapılan çalışmalar sonrası arılar, böcekler gelmeye başladı. Ekolojik dengeler yerini almaya başladı. Laleler ressamlara ilham kaynağı olmaya başladı" diye konuştu. İstanbul Valisi Muammer Güler ise "İstanbul'un her yerini artık laleler kapladı. Gerçekten çok güzel bir görüntü var" dedi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise Sultanahmet' Camii'nde Turgut Özal için okutulan mevlit programına katıldıklarını hatırlatarak, "İstanbul'un her yerinde, yolda, insan seli gördük. Bizi biz yapan en büyük özellikte bu. Bir tarafta kilise, bir tarafta cami. Bu insan seli bugün bütün dünyanın "nasıl mücadele ederim" diye düşündüğü ekonomik krizin çözümünün en önemli yolu. İnsanlar sokağa çıktıkça, esnafla haşır neşir oldukça kriz diye bir şey kalmayacak. İnşallah bu krizi en kısa zamanda aşacağız. Avrupa'da bankaları iflas etmemiş ender ülkelerden biriyiz. Türk bankacılık sektörü 2008 yılı itibariyle 12 milyar dolar kar etti. İşte bu kararlılık, bu azim Türkiye'nin mücadelesini göstermektedir" dedi.

Başkan Kadir Topbaş'ın lalenin İstanbul'a getirildiği ilk dönemlerde yaşadığı endişe ve direnci kendisi ile paylaştığını anlatarak, "İnsanlar o gün laleye karşı çıktı ama önemli değil. O gün laleye karşı olanlar daha önce de Boğaz Köprüsü'ne karşıydı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Egemen Bağış, Vali Güler ve Başkan Topbaş açılışını yaptıkları sergiyi dolaştı. Çıkışta basın mensuplarının 1 Mayıs ile ilgili soru yönelttiği Vali Güler, "Taksim'in lalelerini konuşalım. Taksim lale ile güzel. Bugün gerginlikleri değil, güzellikleri konuşalım" diyerek soruları yanıtsız bıraktı.
Egemen Bağış ve Vali Muammer Güler daha sonra Kadir Topbaş'ın kullandığı araca binerek uzaklaştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 17:05:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?