7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Laleler açmaya başladı

İlkbahar’ın gelmesiyle birlikte Bağcılar’da laleler rengarenk açmaya başladı. Bağcılar Belediyesi, parklar başta olmak üzere ilçenin farklı bölgelerine yaklaşık 51 bin lale ve sümbül ekti.

Bağcılar, İlkbahar’ın gelmesiyle birlikte rengarenk olmaya başladı. Bağcılar Belediyesi’nin, mevsime uygun olarak, sarı, kırmızı, beyaz, sarı kırmızı alacalı, pembe beyaz alacalı ve mor olmak üzere ektiği altı farklı lale soğanı havaların ısınmasıyla birlikte açmaya başladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarla, Bağcılar renk cümbüşüne dönüştü.

Bağcılar genelindeki parklar, kavşaklar ve orta refüjlere ekilen yaklaşık 51 bin lale soğanı sümbül havaların ısınmasıyla birlikte açmaya başladı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı konuya ilişkin yaptığı açıklamada amaçlarının daha güzel bir Bağcılar olduğunu söyledi. Yemyeşil ve rengarenk bir Bağcılar hedeflediklerini ifade eden Çağırıcı, “Lale ve Sümbül’ün yanı sıra Lahana, Menekşe ve Çuha da diktik. Tüm Bağcılarlı hemşerilerimizden laleler başta olmak üzere diktiğimiz çiçeklere sahiplenip çıkmalarını ve korumalarını istiyoruz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2012 Cuma 18:13:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?