3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Laleye 906 bin YTL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın başlattığı lale operasyonunun, lale soğanları ve dikimiyle birlikte toplam maliyetinin 906 bin 724 YTL olduğu hesaplandı. 

İstanbul Milletvekili Emin Şirin, 1 Mayıs’ta Bilgi Edinme Yasası kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başvurarak, kaç lale soğanı dikildiğini, cinslerinin neler olduğunu, hangi bölgeye kaçar adet dikildiğini, dikim ücretinin ne olduğunu, hangi firmadan ne kadar soğan alındığını ve soğanların ne kadarının yerli üretim ne kadarının ithal olduğunu öğrenmek istedi. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MİLLETVEKİLİNE BİLGİ VERMEDİ 

Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi herhangi bir yanıt vermeyince Şirin, belediyenin tutumunu Başbakanlık Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu’na şikayet etti. İtirazının Temmuz ayı başında Kurul’da haklı bulunması üzerine Şirin, Ağustos ayı başında aynı sorularla belediyeye yeniden başvurdu. 

850 BİNİ VATANDAŞA DAĞITILDI 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş adına yanıtı Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Erol kaleme aldı. Erol’un verdiği bilgiye göre, İstanbul Büyükşehir sınırları içerisine toplam 3 milyon 778 bin 20 adet lale soğanı dikildi. 20 ayrı cinste olan bu soğanlardan 850 bini vatandaşa dağıtılırken, 150 bini de saksılara dikildi. Lalelerden geriye kalan 2 milyon 778 bin 20 tanesi de 16 ayrı bölgeye dikildi.
MALİYET 906 BİN 724 YTL 

Lale soğanlarının belediye kuruluşlarından Ağaç ve Peyzaj A.Ş. tarafından temin edildiği, lale bitkisinin birisinin 20 YKr, dikim maliyetinin de 4 YKr olduğu bildirildi. Buna göre 3 milyon 7778 bin 20 lalenin toplam maliyeti 906 bin 724 YTL’yi buldu. Lale soğanlarının “çok yıllıklı” olduğunu açıklayan belediye, soğanların ne kadarının ithal olduğu sorusunu ise yanıtsız bıraktı. Sadece “Soğanların tamamı yerli firmadan temin edilmiştir” denildi, ancak soğanların kökeninin neresi olduğuna açıklık getirilmedi.
ANKA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2006 Pazar 13:21:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?