7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Laptopu kokain zulası yaptılar

LAPTOP VE AYAKKABI TABANINDA UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞI

İstanbul'da narkotik polisinin düzenlediği operasyonlarda 100 kilo esrar, 29 bin 200 adet uyuşturucu hap ve 3 kilo 134 gram kokain ele geçirilirken, 8'i yabancı uyruklu olmak üzere 18 kişi yakalandı. Yakalanan Güney Afrikalı 2 zanlının, uyuşturucuları dizüstü bilgisayarın ekranına ve ayakkabıların tabanına zula yaptığı belirlendi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan ilk operasyon Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirildi. Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinden İstanbul'a gelen Güney Afrika kökenli Stanislas Butorano ve Ndubuisi Eze adlı iki kişi burada sergiledikleri şüpheli hareketler nedeniyle durduruldu. Burada profil takip uzmanlarının çalışmalarına narkotik köpeği de katıldı. Kokuyu alan narkotik köpeğinin şahısların ayakkabıları ile valizleri üzerinde yoğunlaşması üzerine detaylı bir arama başlatıldı.

Yapılan incelemeler sonucu, şüphelilerin giydikleri ayakkabılarının tavanı ile valizlerinde yer alan dizüstü bilgisayarın ekran bölümüne zula edilmiş toplam 2 kilo 500 gram kokain maddesi ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Narkotik polisinin düzenlediği ikinci operasyon Bahçelievler Merkez Mahallesi Yayla semtinde gerçekleştirildi. Bir binanın 5. katında uyuşturucu madde bulundurulduğu bilgisine ulaşan ekipler, eve yönelik baskın düzenledi. Kullanılmadığı ortaya çıkan dairede 3 ayrı valiz içerisine zula edilmiş 100 kilo esrar maddesi bulundu. Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren ekipler, Senar G., İlhan D., Celal E.'yi gözaltına aldı. Yakalanan bu kişiler uyuşturucuları Hollanda'da yaşayan bir kişi tarafından temin ettiklerini belirttiler. İsmi açıklanmayan şüphelinin yakalanması için Hollanda polisi ile irtibata geçildi. Hollanda üzerinden temin edilen uyuşturucuların İstanbul'da iç piyasaya sürülmek istendiği bildirildi.

Öte yandan yapılan operasyonda gözaltına alınan Senar G.'nin Unkapanı'nda bir müzik şirketinin sahibi Fikret K. ile ortak olduğu tespit edildi. Uyuşturucu ticaretindeki bu ortaklığın ortaya çıkması üzerine Fikret K. de gözaltına alındı. Bu kişilerin polisteki sorgusu sürerken narkotik ekipleri, bu kişilerle irtibatlı olan bir grubun uyuşturucu madde teslimatı yapacağını belirledi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Murat A. liderliğindeki bir kişinin Fas uyruklu Hollanda vatandaşı Abdülkadir A. ile irtibata geçeceğini belirledi. Uyuşturucu kuryesi olduğu belirtilen Abdülkadir A.'yı yakın takibe alan ekipler, bir süre sonra durdurarak üst araması yaptı. Şüphelinin elindeki valizde yapılan aramalarda 22 bin adet uyuşturucu hap ele geçirdi.

Narkotik polisinin Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ile koordineli gerçekleştirdiği operasyonda 72 bin adet uyuşturucu hap ile birlikte 5 kişi gözaltına alındı. Mersin polisinin ihbarını değerlendiren ekipler, Büyükçekmece'de bir otomobile yönelik operasyon düzenledi. Aracın deposunda zula edildiği anlaşılan toplam 72 bin adet uyuşturucu hap yapılan aramalar sonucu ele geçirildi. Gözaltına alınan Makedonya uyruklu N.G. ile C.Ç., A.D.D., B.Ç. ile Y.B. soruşturmanın sürdürüldüğü Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'ne sevk edildi.

Narkotik ekiplerinin düzenlediği son operasyon Fatih'te gerçekleştirildi. Kumkapı'da uyuşturucu madde alışverişi yapılacağı ihbarı üzerine harekete geçen ekipler, Somali uyruklu A.K., M.M., A.A., Y.G. ve A.H. ile birlikte 634 gram kokain maddesi ele geçirdi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler bugün adliye sevk edildi.

LAPTOP VE AYAKKABI TABANINDA UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞI
LAPTOP VE AYAKKABI TABANINDA UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞI
LAPTOP VE AYAKKABI TABANINDA UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞI
LAPTOP VE AYAKKABI TABANINDA UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞI
LAPTOP VE AYAKKABI TABANINDA UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞI
LAPTOP VE AYAKKABI TABANINDA UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2010 Salı 13:23:03
Güncelleme :2 Kasım 2010 Salı 19:55:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?