3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

LDP'den İETT protestosu

Liberal Demokrat Parti (LDP) üyesi bir grup, İETT'nin toplu taşıma ücretlerini indirmediği gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde protesto gösterisi yaptı.

Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Başkan Yardımcısı Kürşat Çetinkoz, İBB'nin Saraçhane'deki hizmet binası önünde yaptığı basın açıklamasında, dünyada ham petrolün varilinin 150 dolardan 2007 Temmuz ayı fiyatı olan 70 dolara kadar düştüğünü anımsatarak, akaryakıt fiyatlarının aynı orantıda olmasa bile aşağı çekildiğini söyledi.

''Artış süresinde bilet fiyatlarına ham petrol fiyatlarını mazeret göstererek zam üstüne zam yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bugün toplu ulaşım ücretlerini indirmeye hiçbir şekilde yanaşmamaktadır'' diyen Çetinkoz, şöyle devam etti: ''Belediyelerin işleteceği ulaşım hizmetleri pahalı ve kalitesiz olmaya mahkumdur. LDP, 14 yıldır şehir içi taşımacılığın rekabete açık bir şekilde özel sektöre devredilmesini önermektedir. Dünyada bir numara olan şehirler arası otobüs işletmeciliğimizin başarısı, bu sistemin başarısının kanıtıdır. Biz, İBB'den böyle büyük bir vizyon beklemediğimiz için siftahsız geçinmeye çalışan esnafa, aylığını denkleştirmek için simitle öğün geçiştiren öğrenciye acıyıp bilet fiyatlarını indirmeye davet ediyoruz.''

Grup, açıklamanın ardından alkışlı protesto gösterisinde bulundu.

AA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 18:40:53
Güncelleme :21 Ekim 2008 Salı 18:50:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?