4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Levha eksikliği can aldı

Gaziosmanpaşa'da yol levhalarının eksikliği nedeniyle ters yöne giren otomobil ile minibüsün çarpışması sonucu otomobilde sıkışan 3 kişiden 1'i öldü, 2'si de ağır yaralandı.


Edinilen bilgiye göre, olay, saat 07.00 sıralarında Habipler Yolu Arnavutköy istikametinde meydana geldi. 34 LCM 87 plakalı otomobiliyle seyir halinde olan Erdinç Sezgin, tabela eksikliği nedeniyle ters istikamete girdi. Yolun ikiye bölündüğünü fark edemeyen Sezgin'in kullandığı araç, ters istikametten gelen Mehmet T. yönetimindeki 34 LTK 28 plakalı minibüsle kafa kafaya çarpıştı.
Çarpışmanın etkisiyle Sezgin, yanında bulunan Sabri Sezgin ve Yusuf Kahraman otomobilde sıkıştı. Sabri Sezgin olay yerinde hayatını kaybederken, vatandaşlar tarafından sıkıştığı yerden çıkarılan Yusuf Kahraman ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sıkıştığı yerden itfaiye ekipleri tarafından kurtarılan sürücü Sezgin ise, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. İtfaiye ekiplerince sıkıştığı yerden çıkarılan Sabri Sezgin'in cesedi ise aynı hastanenin morguna götürüldü. Acı haber üzerine olay yerine koşan kazazede yakınları sinir krizleri geçirdi. İtfaiyenin çalışmaları sırasında, araçta sıkışanların yanına gitmek isteyen kazazede yakınlarını jandarma güçlükle sakinleştirebildi. Jandarmanın incelemelerinin ardından kazaya karışan araçlar olay yerinden kaldırıldı. Minibüs sürücüsü Mehmet T. gözaltına alınırken, kazayla ilgili soruşturma başlattıldı.


Görgü tanıkları Habipler Yolu üzerinde sürekli kaza olduğunu dile getirerek, bu kazaya da yolun bozukluğunun ve yol levhalarının eksikliğinin sebep olduğunu iddia etti. Bir vatandaş, "Burada sürekli kaza oluyor. Yol bozuk olduğu gibi bir de gerekli işaret levhaları yok. Otomobilin sürücüsü, aniden ikiye bölünen yolun bölündüğünü fark edemeyince ters yöne girmiş. Kaza da bu durumdan kaynaklandı" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 15:04:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?