4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Lise öğrencilerinden eylem

Kadıköy'deki Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri okuldaki bazı öğretmenlerin okul müdürü tarafından haksız yere görevine son verildiğini iddia ederek, okul müdürünü protesto etmek için eylem yaptı. Derslere girmeyen lise öğrencileri ellerindeki gitar, keman, bağlama ve zil gibi müzik aletleriyle hünerlerini sergilerken eylemde Hababam Sınıfı'nı aratmayan görüntüler ortaya çıktı. 

Erenköy Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi'nde öğrenim gören yaklaşık 100 öğrenci, Okul Müdürü Mehmet Fatih Onur'un haksız yere okuldaki bazı öğretmenlerin görevine son verdirdiğini iddia ederek eylem düzenledi. Derslere girmeyerek boykot kararı alan öğrenciler, sabah saatlerinden itibaren okul bahçesinde toplanarak müdür aleyhinde sloganlar attı. Okul müdürünü istemediklerini söyleyen öğrenciler, "Okul müdürü görevden alındı. Ancak adamı olduğu için göreve geri döndü. Bununla da kalmayarak okuldaki bazı öğretmenlerimizin görevine son verdi" diye konuştular. 

Okul bahçesinde ellerindeki müzik aletleriyle yürüyüşe geçerek bahçeden dışarı çıkmaya çalışan öğrencilere güvenlik görevlisi engel olmaya çalışınca izdiham yaşandı. Öğrenciler dışarı çıkmak isterken, güvenlik görevlisi ise kapıyı kapatmaya çalıştı. Bu sırada öğrencilerle güvenlik görevlisi arasında itişmeler yaşandı. Basın mensuplarına dertlerini anlatan öğrenciler okul bahçesinde oturma eylemine başladı. Öğrenciler kendilerini dinlemediklerini iddia ettikleri okul müdürüyle konuşmak için okul içine girmek istemeleri üzerine bu kez de öğretmenler engel olmaya çalıştı. Öğrencilerin eyleminden rahatsız olan okul yönetimi sonunda durumu polise haber verdi. Polis ekipleri okula gelerek ne olduğunu anlamaya çalışırken, liseli gençler keman ve gitar eşliğinde hep birlikte İstiklal Marşı'nı okumaya başladı. 

Türk sinemasının unutulmaz filmleri arasında yer alan Hababam Sınıfı'nı aratmayan görüntülerin yaşandığı eylemde, öğrenciler isteklerinin yerine getirilmemesi halinde eyleme devam edeceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 22:13:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?